Crisi velada al govern de Reus

per: Marc Càmara

El PSC i ERC s’han reunit aquest dimecres al vespre per valorar les declaracions de Noemí Llauradó en les quals assegurava que amb alcaldies socialistes la ciutat queda estancada

Les declaracions de Noemí Llauradó aquest dimecres assegurant que les alcaldies del PSC deixen Reus estancat han evidenciat una crisi oberta a la plaça del Mercadal. El govern manté un silenci estoic, tancant files de portes enfora. Internament ja hi ha hagut les primeres reunions.

Doncs bé, hores després de les declaracions de la líder dels republicans, i segons ha pogut saber Canal Reus, el PSC es va reunir amb Esquerra per demanar explicacions. No han transcendit detalls de la trobada, però fonts socialistes apunten al fet que la voluntat és mantenir la tranquil·litat al govern.

Una evidència d’aquesta voluntat és que ni el PSC ni ARA han volgut fer cap declaració valorant les paraules d’ERC. Amb tot, la tensió que fa mesos que es viu en el si del govern s’ha evidenciat. Els republicans acumulen dues derrotes electorals consecutives i les expectatives per les europees que aquest mateix dijous arrenquen campanya no són bones. Admeten públicament que volen motivar el seu electorat i és en aquest context que podria entendre’s les declaracions de Llauradó d’aquest dimecres.

Els socis de govern veuen nervis entre les files republicanes

Però el to i el contingut de les paraules s’han llegit des dels seus companys de govern com la constatació dels nervis que inunden la seu dels republicans. Llauradó aquest dimecres obria la porta a iniciar la campanya electoral pel 2027, tot i que també hi ha qui assegura que estava obrint camí per treballar una moció de censura contra Sandra Guaita. Un extrem que els republicans han negat a aquest mitjà.

Esquerra ha fet el seu balanç individual del pacte de govern quan falten setmanes perquè es compleixi el primer aniversari de l’acord. Caldrà veure com s’escenifica un balanç de govern unitari d’aquí a un mes. Abans hi ha la reunió de govern del dilluns vinent, on Llauradó es trobarà amb l’alcaldessa Sandra Guaita i el líder d’ARA Reus Daniel Rubio. Tot plegat si no hi ha una trobada d’urgència abans per cridar a files als republicans.

D’esquerra a dreta, Noemí Llauradó (ERC), Sandra Guaita (PSC) i Daniel Rubio (ARA Reus) | Canal Reus

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS