Prades es guarneix per la Festa de la Farigola

per: Laura Roig

Un mural de la Pilarín Bayés s’estrena en el marc de la celebració que anuncia l’arribada de l’estiu.

Aquest cap de setmana Prades ha acollit els actes centrals de la Festa de la Farigola, una tradició de gairebé mig segle d’història que rememora quan les dones estenien la farigola a la plaça del poble perquè s’assequés. Un dels plats forts ha estat la inauguració d’un mural de la il·lustradora Pilarín Bayés.

Carrers, places i façanes s’han guarnit de flors i treballs d’artesania per rebre els nombrosos visitants que aquest cap de setmana s’han passejat per la Vila Vermella, en el marc de la Festa de la Farigola. Un mercadet d’artesania i productes alimentaris ha donat vida a la plaça major, mentre que la plaça de la Pau s’ha omplert d’infants que gaudien dels tallers. Tot plegat mentre els vilatans repartien tisana de farigola amb mel, i alguns nens i nenes vestits de catalans oferien torretes amb aquesta planta aromàtica. El gruix de l’activitat s’ha centrat aquest cap de setmana, però la població romandrà guarnida fins el proper diumenge 2 de juny.

El concurs de pintura ràpida, una tradició

Entre les activitats destacades s’ha dut a terme el 14è concurs de pintura ràpida en què hi han participat artistes vinguts de diferents punts de Catalunya.

També s’ha celebrat el 8è concurs de pintura ràpida infantil, amb més de 50 inscrits.

AGENDA

28 de Setembre

15 de Setembre

RELACIONATS