Les Borges del Camp salva la Residència de Gent Gran

per: Paula Montalvo

La Fundació Privada Terra Alta Segle XXI la que se n’encarregarà de la gestió, després de pactar una cessió de l’espai per 50 anys

Una empresa privada pren el relleu a l’Ajuntament de les Borges del Camp per a gestionar la Residència de Gent Gran Mare de Déu de la Riera. Després de l’amenaça que va fer saltar les alarmes ara fa mig any, i amb feina conjunta entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de les Borges, s’ha trobat una empresa que sí que pot fer front a totes aquestes necessitats. És la Fundació Privada Terra Alta Segle XXI, una entitat sense ànim de lucre que ja té experiència empresarial en la gestió d’altres equipaments similars en municipis de la zona.

S’ha pactat una cessió de l’edifici per a 50 anys, amb un traspàs de les places i els treballadors. De fet, una notícia positiva és que les places concertades, que són 32 de les 33 del centre, es mantindran en el traspàs.

Estat de l’edifici fora de normativa

La normativa que regeix l’estat de les residències va endurir-se durant la pandèmia, i ha fet que l’estructura de l’edifici centre de les Borges del Camp no compleixi els requisits que ara marca la llei. Les obres que s’han de realitzar, segons estudis que ha fet el mateix Ajuntament, ascendeixen als 2 milions d’euros d’inversió. Uns diners que el consistori va assegurar des del principi que no podia destinar-hi.

Ara, amb aquest pacte de cessió, l’empresa serà l’encarregada de reformar l’edifici per a fer que aquest espai compleixi amb la normativa vigent. Fins i tot, compten amb l’opció de poder ampliar les places amb la possible construcció d’una segona planta a l’edifici.

La cessió de l’espai encara no té data, encara que fonts municipals preveuen que es faci oficial d’aquí escassos mesos.

AGENDA

28 de Setembre

15 de Setembre

RELACIONATS