L’Ajuntament de Reus habilita un sistema porta a porta per residus vegetals

per: Miquel Ferrer

La recollida es farà cada dilluns i suposarà la retirada dels carrers dels contenidors de tipus banyera

Amb l’arribada de la calor i per evitar riscos d’incendi, l’Ajuntament de Reus començarà amb un sistema de recollida porta a porta exclusivament dirigit a les restes vegetals. Els usuaris podran recollir un sac on dipositar els residus, directament des de la regidoria de medi ambient o de forma telemàtica.

La recollida es farà cada dilluns, i en cas que el volum de residus sigui baix, es disposarà dels contenidors orgànics i les deixalleries. Segons l’ajuntament, el projecte ja estava sobre la taula des de fa temps, però l’incendi de la planta de compostatge al municipi de Botarell ha accelerat el procés per evitar els residus orgànics a la via pública tan aviat com es pugui.

L’ajuntament de Reus també espera que la retirada d’aquests grans contenidors de la via pública, ajudarà a reduir els actes incívics i que es facin servir com abocadors de tota mena de deixalles.

El regidor Daniel Rubio amb el resultat de la biotrituradora

Funcionament del sistema

La recollida es farà un cop per setmana, tots els dilluns. Al formulari electrònic o presencialment a l’oficina s’escollirà el dilluns que es vol realitzar la recollida.

El dia de recollida caldrà deixar el sac davant de casa, abans de les vuit del matí del dilluns acordat però no abans de diumenge a la tarda. L’equip de recollida s’emportarà la fracció vegetal juntament amb el sac, sempre i quan es compleixin les normes establertes i no contingui restes d’un altre tipus. Per sol·licitar una nova recollida caldrà tornar a recollir el sac a l’oficina i concertar el dia de recollida.

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS