Joaquim Enseñat, Aina Clotet i Raquel Sans, entre els guardonats als Gaudí Gresol

per: Jordi Olària Gras

La desena de reconeixements es lliuraran en un sopar solidari en benefici de l’Associació Antian

Emili Correig, Sandra Guaita, Òscar Subirats i Robert Moragues durant la presentació | Ajuntament de Reus

La Fundació Gresol lliurarà els seus reconeixements anuals el pròxim 13 de juny. El tradicional sopar dels premis Gaudí Gresol guardonarà deu personalitats de diferents àmbits econòmics i socials. L’àpat té un vessant solidari que, enguany, anirà en benefici de l’associació Antian, que lluita per aconseguir els recursos necessaris per investigar una malaltia ultrarara. Concretament, la mutació del gen ADSL que pateixen dos germans de Cambrils i una nena de Castelló, tres dels quatre casos que hi ha a tot l’Estat.

Durant la presentació d’aquesta edició de l’esdeveniment, tant el president de la fundació, Emili Correig, com el director general, Robert Moragues, han subratllat la voluntat de posar en relleu el talent i la innovació en tots els àmbits dels guardons. En la mateixa línia s’han mostrat l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i el regidor d’Empresa, Formació i Ocupació de l’Ajuntament, Òscar Subirats.

Han insistit que la innovació i l’impuls del talent són pals de paller del Pla de Mandat del govern local. És per això, han subratllat, que valoren especialment la col·laboració amb iniciatives com la de la fundació Gresol.

Els Gaudí Gresol volen reconèixer el talent i la innovació

Pel que fa als premis, reconeixeran la figura del doctor Joaquim Enseñat, cap del servei de Neurocirurgia a l’Hospital Clínic de Barcelona. El reusenc ha destacat per una carrera professional a hospitals de prestigi internacional. És l’artífex d’una cirurgia innovadora i mínimament invasiva per tractar tumors cerebrals complexos.

Un altre dels guardons el recollirà d’Ana Vallès, en l’àmbit del lideratge empresarial. La presidenta del grup Sorigué i de la fundació que porta el mateix nom és impulsora del projecte Planta, una eina de gestió que aglutina art, coneixement, arquitectura, paisatge i empresa en un entorn industrial actiu.

També rebrà un dels guardons, el de tecnologia i innovació, Montse Guàrdia, presidenta del consell social de la UPC. Té una carrera de més de 24 anys en la direcció d’àrees de tecnologies de la informació i operacions de multinacionals de diferents sectors.

Comunicació, televisió, periodisme i cinema entre les categories premiades

Pel que fa al lideratge en comunicació audiovisual, el Gaudí Gresol el recollirà Tatxo Benet, periodista amb una llarga trajectòria que s’ha significat especialment en l’àmbit empresarial a través del grup Mediapro. El guardó específic de periodisme recau, en aquesta edició, en Raquel Sans, presentadora i editora, principalment, de diverses franges i èpoques dels informatius de TV3, a més d’excorresponsal a Washington.

La televisió i el cinema també tenen lloc en els Gaudí Gresol. El primer àmbit, amb el premi que enguany recollirà Aina Clotet que, més enllà de la seva extensa trajectòria com a actriu, ha estrenat la seva primera sèrie com a creadora, directora, productora i actriu, Això no és Suècia.

El cinema, per la seva banda, servirà per reconèixer Peter Vives. El prolífic actor ha posat cara a multitud de personatges de produccions catalanes i espanyoles i, darrerament ha participat també en projectes de producció original de Netflix.

Glòria Canals, catalana il·lustre als Gaudí Gresol

La presidenta d’Aura Fundació, Glòria Canals, rebrà el Gaudí Gresol a la catalana il·lustre. La fundació ha volgut premiar, d’aquesta manera, les tres dècades i mitja que ha dedicat a promoure la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual. Un àmbit en el qual ha sigut pionera no només a Catalunya, sinó a escala europea.

La desena de reconeixements la completen els germans Torres en gastronomia i Gemma Mengual en esports. La nedadora sincronitzada ha recollit, al llarg de la seva carrera vora una cinquantena de medalles a campionats europeus, del món i Jocs Olímpics. Aquest palmarès la converteix en una de les esportistes espanyoles més guardonades de la història.

Sergio i Javier Torres, per la seva banda, van entrar a l’escola de cuina Josep Lladonosa als catorze anys i, des d’aleshores, han passat per restaurants de renom tant a Catalunya com a Espanya i a Europa. L’any 2018 van obrir Cocina Hermanos Torres a Barcelona.

Entrevista a Emili Correig, president de la Fundació Gresol

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS