Un estudi vol avaluar els efectes positius del ping pong en pacients amb Parkinson

per: Laura Roig

Es tracta del projecte “Ping pong per tothom” impulsat pel CTT Ganxets de Reus, i que vol involucrar el sector mèdic, universitari i institucional.

L’estudi té com a objectiu avaluar l’evolució dels pacients de Parkinson que practiquen aquest esport, i comparar les dades amb altres persones i esportistes d’elit del tenis taula, i així extreure’n conclusions que puguin millorar la qualitat de vida dels qui pateixen la malaltia. Però tot i que està previst que es posi en marxa a partir del mes de setembre, i es dugui a terme durant la temporada esportiva 2024-2025, el projecte encara està a les beceroles. La presentació s’ha fet aquest dissabte a la seu del club esportiu, en el marc d’una trobada de ping-pong per a famílies i amics de persones afectades de Parkinson.

Projecte transversal: esport, salut i recerca

Al projecte hi participaran vuit persones afectades de Parkinson que habitualment ja practiquen ping pong al club. La idea, segons el responsable de CTT Ganxets, Joan Carles Virgili, és unir sinèrgies per fer un estudi complert amb la implicació de tres sectors: l’institucional, l’universitari, que ha d’aportar el coneixement per treballar les dades obtingudes en l’estudi, i el mèdic, que ha d’anar guiant l’estudi en coordinació amb l’entrenadora del club i mesurant aspectes dels pacients com els posturals o el temps de reacció davant la pilota. La presentació s’ha fet amb representants del consistori reusenc, de la URV, de l’Hospital Sant Joan de Reus, del Pius Hospital de Valls, i de les associacions d’Alzheimer de Reus-Baix Camp i de Tarragona.

AGENDA

RELACIONATS