Últimes notícies:

La tortuga Valenta torna a casa

per: Paula Montalvo

L’animal va ser capturat per error, fa uns mesos, i ara ha estat alliberat a la platja del Regueral de Cambrils, després d’unes setmanes d’observació al CRAM

El passat 4 de març, un vaixell de pesca d’arrossegament va capturar per error una tortuga babaua a La Ràpita. Tot i la seva mida petita, amb els seus 6 quilos presentava un caràcter fort i sense por. Per això, van batejar-la amb el nom de Valenta.

Després d’unes setmanes en observació al Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM), s’ha escollit la platja del Regueral de Cambrils per a retornar-la al seu hàbitat natural: el mar.

Instruccions per saber com actuar davant d’una tortuga ferida

Abans d’alliberar la Valenta altra vegada a l’aigua, s’ha atorgat a l’Ajuntament de Cambrils el segell de certificació ECOMED, per haver-se compromès envers la protecció i recuperació de la biodiversitat marina. De fet, representants i treballadors municipals en contacte amb platges i mar han rebut una formació bàsica per a poder fer primers auxilis en cas de trobar-se amb animals marins a les seves platges.

A més, totes les persones que han acudit a veure el retorn de la Valenta a casa seva han participat en la recollida de plàstics de la platja i també han rebut instruccions bàsiques per saber com actuar si mai es troben una tortuga ferida.

AGENDA

RELACIONATS