Últimes notícies:

Riudecanyes i Siurana, sota mínims tot i les pluges

per: Marc Càmara

Són els dos embassaments amb menys aigua de tot Catalunya

Tot i les pluges d’aquesta primavera, els dos embassaments del Priorat i el Baix Camp continuen perdent reserves. A hores d’ara el pantà de Riudecanyes es troba al 2,5% de la seva capacitat, mentre que el de Siurana es troba al 2,6%. Són dades de l’Agència Catalana de l’Aigua que també corrobora la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes als seus registres. I aquestes xifres evidencien que el sistema Siurana-Riudecanyes és el més sec de tot Catalunya.

Font: Agència Catalana de l’Aigua (ACA)

Segons les dades de l’ACA, la mitjana catalana aquest dimarts als embassaments del país és del 25%, una dada que incrementa al 27% si tenim en compte els pantans de les conques internes, aquells que abasteixen el sistema Ter-Llobregat, les baixes reserves dels quals han provocat restriccions a bona part de les comarques de Barcelona i Girona.

Pluges sí, però insuficients

Aquest serà el segon estiu que els pagesos no poden regar perquè no hi ha aigua. I tot plegat havent plogut aquest dimarts a Reus 8 litres per metre quadrat i en el darrer mes, més de 40. Fa dies que sentim que els pantans es van recuperant, però no és el cas dels de casa nostra.

Això passa perquè plou a les capçaleres dels rius de les conques internes del país, però no plou suficient al lloc d’on s’abasteixen els pantans de Riudecanyes i Siurana. Això és una anomalia estadística que fa que els dos pantans del Priorat i el Baix Camp siguin, a hores d’ara, els que menys aigua tenen de tot Catalunya.

AGENDA

13 de Juliol

RELACIONATS