Últimes notícies:

Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Sant Pere peta fort!

juny 29 Tot el dia

Diversos espais, Reus

A les 10:00 i a les 12:30 h, a la Prioral de Sant Pere, celebració de la missa.

De 10:00 a 12:30 h, al Campanar, visites al campanar a càrrec dels Campaners. Entrada per estricte ordre de cua. Preu: 3 €/persona. El pagament s’ha de fer en efectiu a l’entrada del campanar. Es prega entregar l’import exacte.

11:00 h, a la plaça del Mercadal, Tronada actuació de lluïment dels grups festius de la ciutat. Prèviament a l’actuació de lluïment del seguici, podrem gaudir del Bou enflocat, una antiga tradició de Reus i de diversos punts d’Europa que consisteix en guarnir un bou amb flors i cintes amb motiu d’una festa assenyalada, amb l’acompanyament musical de Bovis Delati.

13:00 h, a la plaça del Mercadal, quan finalitzi el seguici, exhibició castellera a càrrec dels Xiquets de Reus. Els de la camisa avellana volen fer, un any més, la seva millor actuació en solitari i portaran a plaça el tradicional pilar al balcó. L’ajuda de tota la ciutat serà benvinguda per fer realitat els castells de la colla.

17.30 h, des del Campanar, Toc de Festa anada a l’Ofici de les autoritats municipals en
corporació
, acompanyades dels grups festius de la ciutat.

18.30 h, a la Prioral de Sant Pere, solemne missa concelebrada, amb l’acompanyament musical de l’Orfeó Reusenc, la coral l’Encís i l’orgue de la prioral. Quan la imatge de Sant Pere surti per la porta de la prioral, l’Àliga de Reus farà el seu ball solemne curt.

18.45 h, des del Fossar Vell, arrencada del seguici dels grups festius de la ciutat. El carrer de Sant Pere Apòstol estarà habilitat amb el tram tranquil i silenciós per a persones amb altes sensibilitats.

19.30 h, pels carrers del centre de la ciutat, inici de la Professó Solemne de Sant Pere amb la creu i els cirials, la capella de cantors, el bust reliquiari de Sant Pere sota tàlem, vicaris, rectors, prior i arquebisbe, els Ministrers de la Ciutat, la Bandera de Reus, els macers, les autoritats, la Guàrdia Urbana de gran gala i, tancant la professó, la Banda Simfònica de Reus. Quan el reliquiari de Sant Pere iniciï la baixada del Fossar Vell, repic de les campanes amb el Toc General i avisos pirotècnics. Quan la imatge de Sant Pere arribi a la plaça del Mercadal, espectacular ballada de tots els grups festius. Quan la imatge se situï al davant de l’Ajuntament, esclatarà la darrera Tronada de la Festa Major. A continuació, la imatge de Sant Pere es dirigirà cap a la prioral i, quan arribi a la porta, gran esclat de festa i tronada aèria. Un cop la imatge torni a l’urna de l’altar major de la prioral, es procedirà a guardar-la amb les tres claus que custodien l’alcaldessa, el prior i, antigament, el síndic de la Comunitat de Preveres, fins a l’any vinent.

En acabar, tornada festiva a la plaça del Mercadal. Últimes ballades, encesa de la Víbria i el Drac carretillada de Sant Pere a càrrec del Ball de Diables, que posarà punt final a la festa de Sant Pere d’enguany.

24.00 h, a la plaça de la Llibertat, concert amb La Nit del Canet i DJ Nàtura.

Segueix-nos