Últimes notícies:

Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Últim concert vermut, Les Completes i les Revetlles

juny 28 Tot el dia

Diversos espais, Reus

9.00 h, des del Campanar, Toc de Festa, a càrrec dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

9.00 h, des de l’Ajuntament, sortida de la cercavila dels Gegants de Reus, la Mulassa de Reus, els Nanos de Reus i l’Àliga de Reus per recórrer els carrers i places de la ciutat.

18.00 h, des de l’Ajuntament, cercavila dels Gegants de Reus, els Nanos de Reus i l’Àliga de Reus.

20.00 h, a la plaça del Mercadal, el Seguici Festiu de la ciutat amb el Ball de Diables, el Ball de Pere Joan Barceló, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els Nanos, la Mulassa, els Gegants, el Carrasclet, el Ball de Sederes, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, la Dansa de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, els Xiquets de Reus i l’Àliga, oferiran els seus balls, danses i castells.

20.15 h, des de la plaça del Mercadal, inici de l’anada a Completes del Seguici Festiu. Simultàniament, des del Campanar, Toc General, a càrrec dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim Misericòrdia, campaners de la ciutat.

20.45 h, a la porta de l’Ajuntament, ball solemne curt de l’Àliga com a salutació a les autoritats.

21.00 h, des de la plaça del Mercadal, anada a Completes de la Corporació Municipal amb el/la convidat/ada d’honor de la Festa Major. També hi són convidats els alcaldes i el president del Consell Comarcal del Baix Camp, precedits per la Bandera de la Ciutat, els macers i els guardadors de la Tronada, amb l’acompanyament musical de la Banda Simfònica de Reus.

21.15 h, a la Prioral de Sant Pere, Solemne Ofici de Completes. Obertura de l’arca de l’altar major, on es guarda durant tot l’any el bust reliquiari de la imatge de Sant Pere, amb tres panys. Les claus que obren l’urna, les guarden el prior, l’alcalde i un dels preveres de l’Arxiprestat. Antigament, era custodiada pel síndic de la Comunitat de Preveres. Durant la celebració es podran escoltar els “Goigs de Sant Pere”, amb l’acompanyament musical de l’orgue de la prioral a càrrec de Josep Enric Peris i Vidal.

Tot seguit, Toc General, tornada del seguici i tradicional pilar caminant de la colla castellera dels Xiquets de Reus, des de la prioral fins a la porta de l’Ajuntament. La festa continuarà amb les ballades dels gegants i del bestiari.

Quan finalitzin les ballades, l’alcaldessa, des del balcó de l’Ajuntament, mostrarà un mocador blanc per indicar l’encesa de la Tronada. A continuació, tindrà lloc un castell de focs plantat al mig de la plaça, que recupera la forma dels espectacles pirotècnics del passat, més artesanals i de proximitat, amb jardineres als fanals, rodes, focs fixos i giratoris, i altres artificis. Un singular espectacle que tindrà acompanyament musical en viu per retrobar un costum antic propi de les festes i solemnitats més importants.

Un cop acabada l’anada a Completes, sopar popular, ofert conjuntament pels Xiquets de Reus i el Casal Despertaferro, al raval de Santa Anna. El sopar consistirà en una fideuà. Venda de tiquets a la Taverna Despertaferro.

23.00 h, a la plaça d’Anton Borrell, gran revetlla de Sant Pere amb l’Orquestra Atalaia. Fundada el 1987 a Paüls, l’Orquestra Atalaia, amb una formació actual de 12 components, té una llarga experiència per fer gaudir de la música sempre en viu i rigorós directe. La capacitat d’adaptar el repertori a tots els públics, juntament amb la professionalitat del seus músics i tècnics, fan que cadascuna de les seves actuacions esdevinguin un èxit.

24.00 h, a la plaça de la Llibertat, revetlla jove amb The Txandals La Cosa Nostra. The Txandals presentaran els millors hits dels anys vuitanta, noranta i actuals, amb una posada en escena atrevida i descarada amb el seu característic vestuari. La Cosa Nostra, amb més de 10 anys intensos d’escenaris, festes majors i festivals, ha esdevingut un dels grups de versions de referència. Des de les terres de Ponent ens porten diversitat d’estils que passen pel rock, la rumba, l’ska, el punk rock, etc.

23.00 h, al Mas Iglesias, 32a Nit de Marxa, amb AdalaRanking Joe Prince Alla.

23.00 h, al Parc de la Festa, revetlla electrònica Petra Dance Festival.

Segueix-nos