del 4 de Novembre fins el 7 de Novembre

XX Festival Internacional de cinema de Reus | Memorimage

del 7 de Novembre fins el 9 de Novembre

Fira del vi de Salou

20a Festa de la clotxa i de l’oli de la Ribera d’Ebre

La clotxa és el plat tradicional per excel·lència de la Ribera d’Ebre, que diu molt dels orígens de pagès de la comarca i alhora posa en relleu la senzillesa i riquesa de la nostra gastronomia.

La clotxa la preparaven els pagesos al camp, amb la voluntat de barrejar els ingredients que més a mà tenien. El pa de pagès, la ceba, el tomàquet i l’all s’acompanyen, tradicionalment, d’arengada o sardina de casco i es rega amb un bon raig d’oli d’oliva. A mig pa de pagès se li teu part de la molla, s’omple amb els ingredients prèviament passats per la brasa, es rega amb oli i es tapa de nou amb la molla que s’havia tret al principi.

Des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, juntament amb els ajuntaments i les empreses de la comarca, s’ha consolidat una festa popular que té a la clotxa com a protagonista principal i que, any rere any i de forma itinerant, aplega molta gent de casa nostra i d’arreu del país per tastar la nostra cuina popular i tradicional i per gaudir dels atractius dels nostres municipis.

La Festa de la Clotxa i de l’Oli de la Ribera d’Ebre, aquest any 2025 arriba a la seva 20a edició. La Festa es celebrarà el diumenge 9 de novembre de 2025 a Flix, a la Plaça del Mercat.

La Festa donarà inici a les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa i de l’Oli de la Ribera d’Ebre, durant les quals els productors d’oli organitzaran experiències vinculades a l’oli i la seva producció, i els restaurants de la comarca incorporaran la clotxa a les seves cartes, acompanyada d’olis de la Ribera d’Ebre.

Les Jornades es desenvoluparan del 8 al 30 de novembre, les experiències aniran a càrrec de quatre empreses de la comarca: Vins i Olis Suñer (Ginestar), La Masrojana (Móra d’Ebre), Biopaumerà (Rasquera) i Molí de Rué (Vinebre), que organitzaran diferents tipus d’activitats les quals inclouran visites a molins d’oli, degustacions d’oli nou, passejades entre oliveres i tastos de clotxa.

Un total de vuit restaurants oferiran la clotxa a les seves cartes, maridada amb olis produïts a la comarca. Concretament, hi participen: Restaurant El Casal (Benissanet), Restaurant Casa March (Flix), Restaurant Pas de l’Ase (Garcia), Restaurant Molí de Xim (Miravet), Restaurant Gastronòmic La Creu (Móra d’Ebre) Restaurant Can Secundio (Móra la Nova), Bar Restaurant Sant Jordi (Rasquera).

Més informació aquí.

RELACIONATS