Últimes notícies:

El nou ball de Galeres de Valls encén els ànims durant la prèvia de Sant Joan i Sant Pere

per: Marc Càmara

La Coordinadora de Danses Tradicional de Reus assegura que s’ha menystingut la singularitat del Ball de Galeres de Reus

Aquest passat cap de setmana Valls va presentar el seu nou ball de Galeres. Un element que s’ha assegurat que té referents històrics a la capital de l’Alt Camp. Un extrem que desmentiria que el Ball de Galeres de Reus és l’únic de Catalunya.

Per això mateix la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus ha volgut fer un comunicat assegurant que les referències històriques del ball de Galeres de Valls corresponen a una visita de l’entremès de Reus.

El comunicat que la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus ha fet públic a les xarxes socials

A més, en el mateix comunicat, la coordinadora considera que s’ha menystingut la singularitat del Ball de Galeres de Reus, assegurant que aquest tipus d’elements es troben arrelats al país.

Sant Pere 2024
Foto: Mar Baltà

El ball de Galeres de Valls, una còpia del de Reus?

Les xarxes també han bullit al voltant de com s’ha dut a terme l’aplicació del ball de Galeres de Valls. S’assegura que tots els detalls estan basats en el ball de Reus, que va dissenyar-se l’any 2001, quan es va recuperar, prenent com a model algunes referències històriques, però adaptant molts dels trets al segle XXI, fins i tot traient-se de la butxaca qüestions com l’escut de Reus a les banderes que es troben al capdamunt del pal, entre altres.

AGENDA

RELACIONATS