Últimes notícies:

El Baix Camp, escenari del film ‘Un sol radiant’

per: Clara Marquiegui

El film mostra els últims dies de vida d’una família, davant d’un fet greu i irreversible, en una casa de camp

‘Un sol radiant’ és un projecte que va néixer ara fa uns anys, com a treball de fi de grau de Comunicació Audiovisual d’un grup de cinc amigues. Cinc dones amb una sensibilitat pel cinema que volien elaborar un llargmetratge “natural i intimista“, sobre els últims dies de vida d’una família en una casa de camp, abans de la fi del món.

Mentre desenvolupaven el guió, va arribar la covid. Una etapa dura per a molts, però que, en el seu cas, van voler aprofitar pel paral·lelisme que l’actualitat tenia amb la seva idea cinematogràfica. Ho explica a Canal Reus una de les seves directores, la cambrilenca Mònica Cambra Domínguez.

Més tard, van decidir sortir de l’àmbit acadèmic i es van posar a treballar amb una productora, com també van buscar finançament i suport en institucions del Camp de Tarragona. I és que el film ha estat rodat al Baix Camp.

A les sales estatals, però no a les tarragonines

El projecte va ser guanyador del premi Talents del D’A Film Festival 2023 i del D’A Film Lab 2022. Ara, la pel·lícula s’ha estrenat aquest mes de maig en una trentena de sales de cinema de l’estat, però en el cas de Tarragona, demarcació que ha acollit les gravacions, només el municipi d’Amposta la projecta.

Cambra expressa que “ha estat una llàstima que a casa seva no hagin pogut viure l’estrena”, però assegura que continuaran lluitant perquè el film es projecti en alguna sala del territori.

Es tracta d’un projecte col·lectiu de Mònica Cambra Domínguez, Ariadna Fortuny Cardona, Clàudia Garcia de Dios, Lucía Herrera Pérez i Mònica Tort Pallarès.

AGENDA

RELACIONATS