Aquest cap de setmana s’ha disputat la 50a edició del Torneig Internacional de Bridge que reuneix jugadors d’arreu d’Europa

Cada setmana es juga a Bridge al Círcol. Però aquest cap de setmana ha estat especial. La històrica entitat reusenca ha estat l’escenari d’una altra cita històrica, la del Torneig Internacional de Bridge que ha arribat al mig segle de vida.
Enguany hi han participat jugadors de França, el Regne Unit, Països Baixos i Itàlia, entre altres. Un campionat que s’ha allargat durant tot dissabte i diumenge i que ha permès que s’hi juguin fins a 48 mans.
El Bridge, elegància i compenetració
El Bridge és un joc de cartes que es juga en parelles i que les enfronta de dos en dos en diverses modalitats. Es juga amb la baralla francesa i és una pugna d’estratègia i afinitat. Un joc complicat per als principiants però apassionant per als preparats.
Maria Àngels Estradera, la presidenta de la secció de Bridge del Círcol, assegura que “no és un joc que es pugui explicar en una estona“. La clau, moltes vegades, és la compenetració amb la parella, a qui cal entendre en la primera fase del joc, la subhasta. Després, durant el carteig, també cal tenir en compte múltiples factors per endur-se la victòria.

L’Adela Nolla, sòcia del Círcol i participant del torneig, assegura que “jo fa deu anys que jugo i tot i que podria semblar que sóc una experta el cert és que em considero principiant. Els jugadors bons han jugat tota la vida“. Precisament el repte que suposa aprendre dels millors és el que motiva l’Adela.
Reus, plaça de Bridge
Des de després de la pandèmia que s’ha recuperat el Bridge amb força al Círcol. Anteriorment, Reus havia estat considerada una de les places més importants de l’estat juntament amb Madrid i Barcelona.