Últimes notícies:

El Festival de Música de Cambrils comença una nova etapa

per: Clara Marquiegui

Aquest estiu, els concerts tindran lloc en fins a sis espais de la vila marinera, amb entrada gratuïta o tiquets a preus populars.

El Festival Internacional de Música de Cambrils (FIMC) viurà aquest 2024 l’inici d’una nova etapa. Després que no es fes efectiva la pròrroga amb l’empresa que ha gestionat la iniciativa els darrers anys, i sense temps per fer una nova licitació, l’ajuntament va decidir fer-se càrrec del festival per aquest pròxim estiu, canviant la dinàmica i l’estil dels darrers anys.

El cartell es presenta com “una proposta més arrelada al territori”, que té en compte artistes dels països catalans i que ofereix més espais a les formacions liderades per dones. Així, el festival, que se celebrarà entre l’1 i el 10 d’agost, comptarà amb les actuacions de la Balkan Paradise Orchestra, Suasi, La Prenda Roja, Pepe Rivero i Ángela Cervantes, Barencia, Las Karamba, Andrea Motis, Rodrigo Cuevas, Gossos, La Mambo Jambo Arkestra i Alice &The Wonders.

Un festival descentralitzat

Com a novetat, s’ha recuperat la descentralització dels concerts que imperava en les primeres edicions i les actuacions tindran lloc al Parc del Pinaret, però també al Port, a la plaça del Pòsit, a la Torre del Llimó, al Parc del Pescador i al Parc Nou Cambrils.

Des de la regidoria de Cultura destaquen que “ja existia la voluntat de fer un canvi en el festival, que han pogut dur a terme gràcies a les renúncies de les darreres empreses que han organitzat la iniciativa”.

De cara a la pròxima edició, nova licitació

Pel que fa al pressupost, enguany s’han destinat 230.000€ al desenvolupament del festival. La voluntat del consistori és que, de cara a l’any vinent, el festival torni a sortir a licitació perquè una empresa externa l’organitzi, seguint les condicions que marqui el mateix ajuntament.

La idea és mantenir l’essència d’enguany, però sota la batuta d’una empresa especialitzada. A banda, aquest estiu no hi haurà espais de gastronomia a tocar dels escenaris, un servei que es buscarà recuperar en les pròximes edicions.

Hi ha concerts gratuïts i concerts de pagament. Les entrades es posen a la venda aquest dijous 23 de maig, a festivaldecambrils.cat, amb descomptes per aquells que les adquireixin abans del 15 de juliol.

Recupera el Fem comptes

AGENDA

RELACIONATS