Des de l’Ajuntament de Cambrils fan un balanç molt positiu d’aquest 49a edició marcada pel canvi de model del festival
Cambrils ha viscut aquest dissabte l’últim concert del Festival Internacional de Música (FIMC)amb l’actuació de Los Mambo Jambox Archestra i Alice & The Wonders. La 49a edició ha portat a la vila marinera una desena d’actuacions i amb un públic que ha arribat als 7.000 espectadors durant els deu dies de festival.
Unes xifres que satisfan a l’Ajuntament de Cambrils, organitzador d’aquesta edició marcada pel canvi de model del festival. Cal recordar que l’última empresa que gestionava el festival, Clippers, va renunciar-hi de forma unilateral. Tot i el poc marge de temps per organitzar l’esdeveniment, el consistori considera que la programació del 2024 ha estat encertada i la nova reformulació també ha rebut una bona acollida.
Una desena d’actuacions en la 49a edició del FIMC
El festival va començar el dia 1 d’agost amb un concert al Port de Cambrils amb el grup femení Balkan Paradise Orquestra, que va reunir més de 2.000 persones en la presentació del seu disc Nèctar. Posteriorment, la plaça del Pòsit va acollir l’actuació dels mallorquins Suasi, tot i que la pluja va impedir el segon passi d’aquest grup de rock. L’endemà, el FIMC es va traslladar al Parc del Nou Cambrils amb el grup de flamenc La Prenda Roja, integrat per tres de les cantants de flamenc amb més projecció actualment de Catalunya. La Torre del Llimó es va estrenar com a escenari del FIMC amb dos concerts de gran nivell, el duet Pepe Rivero i Àngela Cervantes i el concert del projecte Barencia, un trio de músics liderats per Xavi Torres i dos instrumentistes més de Florència que estaven acompanyats per la ballarina Karen Lugo, una artista que va sorprendre el públic amb una autèntica demostració de força i talent dalt de l’escenari en una nit molt calorosa. El Part del Pescador també va collir dues actuacions en clau femenina: la del grup de salsa Las Karamba, que va presentar el disc Te lo digo cantando i la del nou projecte Temblor, d’Andrea Motis, que va penjar el cartell d’entrades exhaurides. La traca final del FIMC es va traslladar al Parc del Pinaret amb tres artistes de gran nivell que van ser els que van reunir un públic més nombrós. Així, l’asturià Rodrigo Cuevas va encisar prop d’un miler de persones amb el seu espectacle La Romería, que està passejant per tot el món amb un gran èxit. També Gossos van oferir un espectacle de més de dues hores, on va repassar els grans èxits de la seva carrera, en l’única presència del grup a les comarques de Tarragona amb la gira de comiat A Reviure. La darrera nit va ser la més explosiva del festival amb un concert doble amb el grup Alice & The Wonders i Los Mambo Jambo Archestra, la potent banda liderada per Dani Nello, reforçada en aquesta ocasió amb una secció de vents d’onze instrumentistes i un segon guitarra. Durant més d’una hora i quart, la banda va repassar el seu darrer disc El gran ciclón i algunes de les peces de rock i swing instrumental que l’ha fet popular.
Un FIMC repartit per diferents espais de Cambrils
El model descentralitzat ha estat una de les novetats més destacades, amb activitats repartides en diferents espais de la ciutat, el Port de Cambrils, la Torre del Llimó, la plaça del Pòsit, el Parc del Nou Cambrils, el Parc del Pescador i el Parc del Pinaret, que ha acollit les tres últimes actuacions. Aquesta iniciativa ha rebut una bona acceptació per part dels assistents, que han valorat positivament la diversificació d’escenaris i la proximitat a diferents punts de Cambrils.
Aquest format “ha permès acostar la cultura a un públic més ampli i divers, potenciant així la participació ciutadana i dinamitzant les diferents zones del municipi“, segons el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, Jordi Barberà.
En aquest sentit, des del consistori ja estan treballant per a la licitació que ha de fer possible la propera edició del FIMC, que serà la del 50 aniversari d’aquest festival considerat un dels més històrics i amb més recorregut del país.