Últimes notícies:

El projecte Vincles de l’escola Prat de la Riba clou amb un àpat multicultural

per: Mireia Jansà Mata

El programa vol establir un nou espai de relació entre els equipaments culturals de la ciutat i els centres educatius

Coc amb galetes, coca en recapte, o truita de patates, plats típics de casa nostra, però també receptes bolivianes, marroquines o hondurenyes. Aquests són alguns dels menjars que els nens i nenes de quart de l’Escola Prat de la Riba han preparat amb l’ajuda de les seves famílies, com a cloenda del projecte Vincles.

Durant el curs els alumnes han treballat l’equipament de la Casa Rull com a seu de l’Institut Municipal Reus Cultura i han pogut veure com es preparen algunes de les festes tradicionals de Reus, però també han reflexionat sobre les tradicions d’altres cultures.

El projecte Vincles per apropar els equipaments culturals als més petits

Vuit escoles de Reus han participat durant aquest curs en la segona edició del projecte Vincles, on cada centre tenia assignat un equipament cultural per treballar-lo. Tot plegat consisteix en que els alumnes tinguin la possibilitat de viure els equipaments culturals com un espai més de treball del mateix centre educatiu i poder formar part en els preparatius dels actes i esdeveniments, i també en el seu dia a dia.

Els objectius del projecte són molt nombrosos com per exemple avançar en la consecució efectiva d’una ciutat veritablement educadora, establir noves aliances i relacions entre els centres escolars i els equipaments culturals, obrir un nou espai d’entrada a la comunitat educativa per tal que participi del disseny de la programació cultural del municipi, afavorir la creació de nous públics (nopassius) per a l’acció cultural de la ciutat o intensificar el treball per trencar les barreres d’accés a la cultura.

AGENDA

25 de Febrer

14 de Juny

RELACIONATS