Últimes notícies:

La Festa de l’Arbre de Maig tornarà a prendre la Patacada

per: Jordi Olària Gras

La celebració, recuperada per la Coordinadora de Danses Tradicionals, tindrà el Ball de Galeres d’amfitrió

La plaça de la Patacada de Reus tornarà a ser escenari, aquest divendres i dissabte, de la Festa de l’Arbre de Maig. La Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus celebra la sisena edició d’aquest esdeveniment, del qual tots els balls que la integren ja n’han sigut amfitrions en alguna ocasió. És per això que, després d’aquest 2024, estudiaran cap on ha d’evolucionar la festa.

El president de la Coordinadora, Albert Salas, explica que és una festa “que agrada molt a l’entitat, ens agrada molt i la gaudim moltíssim, i tot i que tenim els recursos limitats, tant humans com econòmics, hem anat tirant endavant”. A partir d’ara, però, “hem de veure quina fórmula trobem, com amb el Ball de la Rosaura; mirarem si queden coses per recuperar puntualment, o quin paper han de tenir els balls de la Coordinadora, ara que ja han fet tots d’amfitrió”.

Danses tradicionals i ball folk ompliran la plaça de la Patacada

Els darrers anys s’hi havia representat la recuperació del Ball de la Rosaura, que enguany no es farà. S’ha optat per no esgotar aquest element i alternar-ho amb altres balls parlats. En el cas d’enguany, el de Dames i Vells de Mont-roig del Camp, que actuarà divendres al vespre. Dissabte serà el torn del Ball de Galeres de Reus, amfitrions d’enguany, i els elements convidats, el Ball de Pastorets de l’Arboç i el de Panderetes de Vilafranca.

Tot plegat començarà divendres a dos quarts de vuit del vespre, quan la Coordinadora, la Fundació Mossèn Frederic Bara, el Casal Despertaferro i la Colla Pessigolla portaran l’arbre des de l’Institut Escola Pi del Burgar fins a la plaça de la Patacada.

Quan hi arribin, i després de la plantada i el pregó, serà el torn de Dames i Vells de Mont-roig, seguits del concert d’All Foll. Dissabte al matí hi haurà jocs tradicionals, un taller de dansa i dinar popular. A les sis de la tarda les danses faran cercavila pel nucli antic de Reus per acabar novament a la Patacada. A dos quarts de nou començarà el concert de Faktoria Folk i, a les dotze de la nit, els discjòqueis Basmati Cru encetaran l’últim acte de la jornada.

AGENDA

RELACIONATS