Últimes notícies:

Les Biblioteques de Reus s’omplen d’activitats a l’estiu

per: Mireia Jansà Mata

A partir d’aquest mes de juny s’han programat propostes per a tots els públics, des de tallers d’escriptura, jocs de lectura, contacontes, inclús concerts o sortides per passejar pels voltants de la ciutat

S’apropa l’estiu i la Biblioteca Xavier Amorós i la Pere Anguera comencen a preparar les seves activitats per als propers mesos. Es tracta d’una programació extraordinària que inclou activitats per a totes les edats i en col·laboració amb diverses entitats i institucions. En aquest sentit, destaquen els tallers d’escriptura que es portaran a terme al Casal de Joves de la Palma, una sessió de ‘Fem Memòria’ per a persones grans, o un cicle de lectures acompanyades d’una degustació de vi, entre d’altres.

Un any més la programació d’estiu comptarà també amb la proposta Biblioteques Chillout, un cicle de concerts cada dilluns d’agost i que en aquesta edició es podrà gaudir de les actuacions de Frankie Boronat, Sílvio Álvarez, el duet Biel i Olga i dJ Ecléctico.

Com a novetat d’enguany, s’han programat un seguit de sortides per conèixer l’arquitectura i l’entorn vegetal d’alguns dels masos propers a Reus com el Mas de Creus, el Mas Mariné i la Granja Roca Soldevila, una activitat emmarcada en els projectes ‘Fets Urbans; guia d’arquitectura de Reus’ i ‘RENATUReus’.

Nou horari de les Biblioteques Municipals de Reus

Així mateix, ha anunciat el canvi d’horari de les dues biblioteques des del dia 17 de juny fins al 10 de setembre, amb motiu de l’estiu. Els nous horaris seran els següents:

Biblioteca Xavier Amorós. Matins de dilluns a divendres, de 10:00 h a 14:00 h. I tardes, de dilluns a dijous, de 17:00 h a 20:00 h

Biblioteca Pere Anguera. Matí de divendres, de 10:00 a 14:00 h. I tardes, de dilluns a dijous, de 17:00 h a 20:00 h

Tota la programació d’estiu de les Biblioteques Municipals de Reus

Passos de Literatura per les rutes amigues

Consisteix en un passeig de tarda-vespre per conèixer la vida als masos propers a Reus, la seva arquitectura, el seu entorn vegetal i alguns fragments de bona literatura amb la participació de Jordi Sardà, arquitecte, i Teresa Vilà, filòloga. És una activitat emmarcada dins els projectes “Fets urbans: guia d’arquitectura de Reus” i RENATUReus. El punt de trobada serà a la Biblioteca Xavier Amorós i cal inscripció prèvia a inscripcions.reus.cat

 • 25 de juliol · 18:30 h – Mas Creus
 • 1 d’agost · 18:30 h – Mas Mariné
 • 8 d’agost · 18:30 h – Granja Roca Soldevila

Biblioteques amb DO

El cicle es fa a la Biblioteca Xavier Amorós, i compta amb la col·laboració de la DO Catalunya, que obsequia el vi que es degusta a cada sessió, i la DO Avellana de Reus.

La programació és la següent:

 • 1 de juliol · 19:00 h – Suite de la terra i el viA càrrec d’Aleix Cort i Gerard Marsal  La Suite de la terra i el vi està formada per un conjunt de set peces amb color mediterrani que segueixen el cicle del creixement de les vinyes fins als cups, transformant les característiques del cicle temporal del raïm (de verema a verema) i del futur vi (aroma, frescor, cos, originalitat i tast) en paraules i música. 
 • 8 de juliol · 19:00 h – La vida bohèmia: històries gràfiques narrades. A càrrec de Roser Guasch Lectura dramatitzada d’un còmic? Perquè no! Tres històries suggeridores, intimistes i elegants que formen part de Vinòmics es presenten sobre la pantalla acompanyada en directe de la càlida veu i interpretació de la Roser Guasch.
 • 15 de juliol · 19:00 h – Aspiro a una obra inútil que consoli els homes A càrrec de Pere Costa i Jordi Sàbat  La veu de l’actor Pep Pla us farà sentir a prop de la riba, i us acompanyarà amb els versos de Joan Salvat-Papasseit, el poeta català que ha sabut cantar millor l’essència i les virtuts de l’amor, del mar i dels elements universals. 
 • 22 de juliol · 19:00 h – Rondalles catalanes. A càrrec de Jordina Biosca De nord a sud i d’est a oest, des del Pirineu i Ebre avall, des de les Terres de Ponent fins a les costes del Garraf, si mirem a tort i a dret, no veurem enlloc un pam de net. Que de bruixes, malcarats, espavilats i bandolers arreu en tenim i si no, només cal mirar al voltant. Això sí, tot de casa!
 • 29 de juliol · 19:00 h – The Escarteen Sisters  Un quartet en format DUET, dues veus, una viola i un violoncel, així és com ens definim. Els instruments de corda ressonen estretament amb la veu humana: delicats i virtuosos alhora. Hem crescut al Penedès rodejat de les vinyes. 

I, a més, el dia 24 de juliol, a les 18:30 h, es farà un Club de Lectura sobre el llibre “L’empelt”, de Daniel Harris, IX Premi de novel·la curta Celler de Lletres 2023, amb la presència de l’autor. 

També a la Xavier Amorós, el dia 11 de juliol, a les 10:30 h, es fa Alta Veu Grans Lectors, per fer memòria amb la biografia poc explicada de Marià Fortuny, a partir d’una selecció de notícies recollides en la premsa de Reus de l’època. 

Contes d’estiu

A la Biblioteca Central Xavier Amorós

Els dimecres de juliol, a les 18.30 h 

 • 3 DE JULIOL – I es va fer la llumA càrrec d’Enginyeria sense Fronteres 
 • 10 DE JULIOL – Els Contes amb més corones 
 • 17 DE JULIOL – Els Contes amb més medalles d’or 
 • 24 DE JULIOL – Els Contes més guardonats 
 • 31 DE JULIOL – Els Contes amb més premis mundials 

Els dimecres d’agost, a les 18.30 h 

Els contes de “L’acord secret” una forma de connexió i d’empatia amb un mateix/a i amb els altres. A càrrec de Yola Albalat 

 • 7 D’AGOST – Tinc una super-heroïna dins 
 • 14 D’AGOST – Les emocions m’ajuden a posar límits 
 • 21 D’AGOST – Tothom és diferent i m’agrada 
 • 28 D’AGOST – L’alegria de sentir-me i veure’m 

LLETRAferits

Activitat dirigida a joves de 12 a 17 anys i coorganitzada amb el Casal de Joves La Palma.

 • De l’1 al 4 de juliol, de 17:00 h a 20:00 h, a la Biblioteca Pere Anguera · Escriptura dramàtica. Aprendràs a escriure guions, desenvolupant la capacitat de construir històries i personatges que captivin l’audiència.
 • Del 8 al 12 de juliol, de 10:00 h a 13:00 h, a la Biblioteca Xavier Amorós. Taller de Manga + Doujinshi. Aprèn a crear el teu propi manga i descobreix l’art i la cultura del còmic japonès. Al final del taller t’enduràs el teu propi fanzine autoeditat o, com es diu en japonès, Doujinshi. 
 • Del 15 al 19 de juliol, de 10:00 h a 13:00 h, a la Biblioteca Xavier Amorós. Escriptura a 4 mans. Recuperem un taller clàssic. Si t¡agrada escriure segurament encara t’agradarà més fer-ho a quatre mans amb l’escriptora Agnès Toda.
 • Del 22 al 26 de juliol, de 10:00 h a 13:00 h, a la Biblioteca Xavier Amorós. Escriptura creativa. Desenvolupa la teva veu única com a escriptor, experimentant amb diferents estils i gèneres literaris en un entorn de suport creatiu. 

Biblioteques Chillout

Cicle de concerts que es fa tots els dilluns d’agost a les 19:00 h. A la Biblioteca Xavier Amorós.

 • 5 d’agost. Frankie Boronat. Reus
 • 12 d’agost. Sílvio Álvarez. Reus
 • 19 d’agost. Biel i Olga. La Riera de Gaià
 • 26 d’agost. Dj Ecléctico. Reus

Tardes d’estiu a la Biblioteca Pere Anguera

– Dilluns de juliol i agost. De 17:30 h a 19:30 h. ABC D Jocs – Trencacontes d’Estiu. Inscripcions a tempsxcures@reus.cat

– Dimarts de juliol i agost. A les 18:00 h. Actius protagonistes!! Els llibres Actius de la sala infantil ens proposen una infinitat d’activitats refrescants

– Dijous de juliol. A les 18:00 h. Llegim videojocs!! Activitat on jugarem a videojocs increïbles que ens portaran a un viatge digital magnífic en el qual aterrarem sobre llibres que tenen relació amb el videojoc. Edat: 12 a 17 anys 

– Dijous d’agost. A les 18:00 h. Enrola’t. A càrrec d’Associació Rol & Jocs. Passa les tardes de dijous del mes d’agost descobrint i jugant diferents partides de joves de taules. Edat: 12 a 17 anys 

Joc de Lectura de l’Estiu · Operació: veredicte final

 • Inici 26 de juny, a les 19:00 h, a la Biblioteca Xavier Amorós. Inici del Joc de Lectura. Salvat Papasseit i els nens de la meva escala. A càrrec de la companyia Bambadaboom i l’Associació Cultural Hola Creador. Una història escrita per Jordi Folck que integra contes, versos i cançons creades per a l’espectacle per Havard Enstad i amb composicions de Teresa Rebull, Emili Vera, la interpretació de l’actriu Ursula Garrido i la direcció de Beto M. Balcázar. 
 • De juny a setembre, a les dues biblioteques. Operació: veredicte final!! Des de la Central Mundial dels Llibres infantils ens han encarregat una missió: triar els millors llibres de la història per premiar-los amb fulles de llorer. I ens pregunten si els infants de Reus estan preparats/des per afrontar aquesta tasca. Llegeix, decideix quina puntuació mereixen els llibres i forma part del jurat final!! 
 • 16 de setembre, a les 17:30 h, a la Biblioteca Pere Anguera. Cloenda del Joc de Lectura. El Veïnat, a càrrec de Taleia Cultura. 

Finalment, durant el mes de juliol a la Xavier Amorós i l’agost a la Pere Anguera, es podrà veure l’exposició “100 anys de l’Editorial Joventut”, un recorregut pels personatges més emblemàtics publicats durant els cent anys de l’Editorial Joventut. 

AGENDA

RELACIONATS