Últimes notícies:

L’Escola de Maspujols, guardonada per partida doble al FIC-CAT

per: Paula Jansà

El documental “La Sardana” de l’Escola de Maspujols mostra com els seus alumnes aprenen a ballar sardanes per no deixar perdre aquesta tradició catalana.

Millor curtmetratge de centres educatius de primària i premi públic en línia. Aquests són els dos guardons que s’ha emportat l’Escola de Maspujols al FIC-Cat, el Festival Internacional de Cinema en Català, que s’ha celebrat aquest dissabte a Roda de Barà.

Ho han fet amb el seu documental anomenat “La Sardana”, representat pels alumnes de 3r i 4t de primària del centre, on expliquen la història que hi ha darrere de la il·lusió i les ganes d’aprendre la dansa la ja icònica cançó “Coti x Coti”. El curtmetratge mostra tot el procés: la recerca de persones expertes de referència per fer-ho possible, els compassos inicials o l’anella que s’ha acabat formant, agrupant diverses generacions.

El jurat del FIC-CAT ha decidit premiar-los per la seva qualitat tècnica, pel treball en les entrevistes, l’originalitat i el guió ben travat.

Producció amb més visualitzacions

Paral·lelament, l’escola també s’ha emportat el premi del públic en línia, després de ser la producció, entre les 25 finalistes, amb més visualitzacions.

AGENDA

25 de Febrer

14 de Juny

RELACIONATS