Recull d’algunes de les publicacions més rellevants i els seus autors

El guardià del Gènesi. Joan Carles Llop
Tres èpoques i diversos personatges, tots lligats i guiats per diferents històries: des de l’Antic Egipte dels faraons fins a l’actualitat, passant per la Catalunya modernista. El guardià del Gènesi és la primera novel·la del reusenc Joan Carles Llop, un llibre d’aventures amb uns protagonistes reusencs força coneguts, com Eduard Toda, Josep Ribera o Antoni Gaudí.
A voltes, un planeta. Jesús M Tibau
Jesús Maria Tibau presenta el seu nou recull literari, A voltes, un planeta. El llibre manté trets característics del seu estil, però ara s’endinsa en un planeta que imagina, en països que inventa amb històries, costums, vicis, passions i manies sorprenents dels seus habitants que ens faran somriure, o ens despertaran tendresa. Un cop més, demostra que el relat breu és un hàbitat que domina, per a construir, en aquest cas, un món versemblant que ha jugat a inventar.
Els Gegants de Reus van al dentista. Marta Cochs
I per als més petits presentem Els Gegants de Reus van al dentista, una història de Marta Cochs en què aquests elements del Seguici Festiu en són alguns dels protagonistes. L’Indi, la Mulassa, la Japonesa, el Carrasclet, tenen mal de queixal i amb l’ajuda de tres nenes intentaran solucionar aquest problema. Una història molt reusenca que va acompanyada de les il·lustracions de Beth Sant Savall.
Era només boira. Daniel Recasens
Pels que prefereixen els poemaris, destaquem Era només boira, de Daniel Recasens. Una trentena de poemes curts que tenen com a punt de partida la quotidianitat íntima i les bestieses de cada dia. Són unes peces senzilles, aparentment amables per la seva dolcesa traïdora, que tan aviat amaguen una confessió reveladora com s’intueix la mentida del discurs.
El vent que atacona la foscor. Lluís Colomés
La recerca personal de Lluís Colomés s’ha convertit en una novel·la, El vent que atacona la foscor. El relat explica què va passar a Tolba, a la Baixa Ribagorça, durant la Guerra Civil i la postguerra després de consultar més de 800 documents. Una proposta nascuda d’una troballa casual durant la investigació encetada en un altre poble de la Franja.
Sols i pluges. David Figueres
El reusenc David Figueres, un lletraferit de soca-rel, escrivia un bloc a VilaWeb. Ho va fer des del 2004 i fins al 2016. D’aquells textos, de diferent temàtica i estil, n’ha sorgit, aquest 2025, un compendi en format de llibre: Sols i Pluges. És un recull d’aquests textos combinats amb reflexions inèdites de l’autor, que assumint el fet que hom canvia la manera d’escriure al llarg dels anys, ha repassat totes les entrades perquè tinguin una harmonia literària.
Periodisme que ajuda a escriure la història. Josep Maria Martí
Josep Maria Martí presenta una selecció d’articles publicats a La Mirada, l’espai de la contraportada del Diari de Tarragona. Uns textos seleccionats d’entre les peces escrites entre el 2017 i el 2024. Els escrits de Martí toquen diversos temes d’actualitat que, avui, encara són vigents.
La Bella Lluna et fa un petó. Fina Anglès, il·lustracions: Jasmin Bergadà i Silvana Salvadó
L’escriptora Fina Anglès ha publicat La Bella Lluna et fa un petó, el quart volum de la sèrie que vol apropar la poesia a la canalla. Aquesta vegada, la Bella Lluna vol donar protagonisme especial a la llengua parlada i a les imprescindibles onomatopeies perquè si, en general, l’oralitat és clau, en el cas de la nostra llengua, és vital! la publicació també vol reivindicar la importància de les il·lustracions en els contes per a la canalla, una tasca que en aquesta ocasió ha estat per les il·lustradores Jasmis Bergadà i Silvana Salvadó.
L’art de creure en un mateix. Pere Domingo
L’art de creure en un mateix no és un llibre qualsevol. És un mirall que et mostra qui ets i en qui pots arribar a convertir-te. El Pere Domingo afronta una realitat difícil: des del 2018, una malaltia que afecta el sistema nerviós l’obliga a passar gairebé tot el dia al llit. Però, lluny d’enfonsar-se, ha transformat aquesta limitació en una oportunitat per inspirar milers de persones amb un missatge de lucidesa, acció i superació. Aquest llibre proporciona eines concretes per créixer tant personalment com professionalment.
Quan el passat els tu. Maria Lluïsa Amorós
Quan el passat ets tu és la nova novel·la de Maria Lluïsa Amorós. Es tracta d’una obra intimista, en la qual l’autora ens explica el viatge de la Mia per l’univers de la literatura. Un dia la Mia queda atrapada a la llibreria que sovintejava. Aquella llarga nit, sola i desconcertada, l’ajudarà a descobrir el passat, la història de la seva vida, els homes que havia estimat, la soledat de la seva infància, els secrets que havia oblidat. Un retrobament amb la seva memòria que li havia estat arrabassada.
Jo, sufí. Òscar Ramírez
Jo, sufí és un assaig que combina la reflexió espiritual amb el testimoni personal d’un viatge cap al sufisme, on l’autor, Òscar Ramírez, fa a una exposició teòrica sobre aquesta tradició mística de l’islam. Això permet al lector fer una immersió directa en les pràctiques, experiències i transformacions que implica el camí sufí. El llibre parteix d’una premissa essencial: el sufisme no és una doctrina reservada als fidels musulmans, es també una experiència oberta a qualsevol persona disposada a abraçar la transcendència, la compassió i l’amor universal.