Últimes notícies:

La pluja altera, però no atura, la Professó del Prendiment

per: Jordi Olària Gras

Amb el recorregut escurçat, i un cert retard, la processó de Dimecres Sant va poder-se celebrar, cant de ‘saetas’ inclòs

La Professó del Prendiment, en versió reduïda i malgrat la climatologia, ha culminat el Dimecres Sant a Reus. Les quatre gotes que han caigut aquest dimecres, i l’amenaça que la pluja pogués descarregar durant el vespre han provocat canvis en el recorregut. La sentència de Ponç Pilat s’ha llegit amb cert retard, quan s’ha pogut garantir que no quedaria passada per aigua.

En lloc del trajecte tradicional, s’ha optat per sortir de la Prioral de Sant Pere i pujar directament pel carrer Major fins a la plaça del Mercadal. Alguns dels integrants de la processó, però, ja estaven col·locats per baixar pel Fossar Vell, fet que ha provocat que els Armats de la Sang, per exemple, haguessin de passar entre el públic i els passos des del carrer de les Peixateries fins al Major.

Un cop reorganitzada la professó, el seguici religiós ha enfilat cap al Mercadal i, en arribar-hi, ha fet el tomb a la plaça per la dreta fins a arribar davant de la Casa Navàs, a la boca del carrer Major. A l’emblemàtic edifici modernista s’hi esperava la cantaora per dedicar una saeta a cadascuna de les tres imatges que participen en la Professó del Prendiment.

Per permetre que tots tres passos entressin al Mercadal i, per tant, poguessin baixar el carrer Major de tornada després de la respectiva saeta, els Armats han hagut de marxar pel carrer de Jesús. Finalment, i quan tot just tornava a plovisquejar, les confraries de Sant Pere Apòstol, Jesús de l’Amargura i dels Sants Just i Pastor han anat retornant a la Prioral per posar punt final a Dimecres Sant.

AGENDA

RELACIONATS