Últimes notícies:

Una quarantena de companyies i més de 70 passis omplen Trapezi 2024

per: Jordi Olària Gras

S’instal·laran diverses carpes i es recuperen espais que s’havien deixat de fer servir | Les eleccions catalanes han provocat que no hi hagi programació diumenge

Una quarantena de companyies i vora 80 passis ompliran la programació de Trapezi del 8 a l’11 de maig. La Fira del Circ de Catalunya manté ubicacions com el Parc de la Festa, on hi haurà més d’un espai escènic, i també reincorpora espais al programa després d’algunes edicions, com la plaça de Sant Pere o la plaça de la Cultura de la Pau.

Pel que fa a les entrades, la major part de la programació és gratuïta, i els espectacles de pagament mantenen els preus entre 2 i 8 euros. La direcció artística explica que s’ha fet un esforç de programació per situar Reus com la capital del circ tant perquè el públic vegi el bo i millor del sector, com per exportar el talent local a través de la pota professional de la fira.

Tot plegat amb un pressupost de 570.000 euros —l’edició 2023 va comptar amb 530.750 euros—. La codirectora artística Alba Sarraute explica que “hem volgut tornar a posar Reus i Trapezi com a punt de mira del mercat estratègic internacional“. “Hem apostat per portar les grans companyies europees que criden aquests mercats estratègics i que puguin veure el nostre talent d’aquí i el puguin portar per tot el món”.

La programació de diumenge es reparteix la resta de dies

Per aquesta edició s’instal·laran diverses carpes, algunes de les quals, específicament dissenyades per l’espectacle que acullen. Uns espais on també es programaran propostes de petit format. La convocatòria d’eleccions al Parlament de Catalunya ha provocat que s’optés que deixar el diumenge sense programació. S’ha concentrat tota entre dimecres i dissabte, farcint els dies entre setmana més del que era habitual.

Finalment, aquesta reorganització ha fet caure del programa dues companyies de la quarantena prevista. La codirectora artística Cristina Cazorla subratlla que “no és una retallada, sinó que podrem gaudir de tot el que gaudíem, però al llarg de tots els dies”. “Penseu que arranquem dimecres a la tarda amb una programació rica, que es manté i varia dijous, que creix divendres, i que ja no us puc ni explicar què passarà dissabte”, afegeix.

Les dues companyies que finalment no actuaran tenen espectacles de sala, una línia que es vol reivindicar des de Trapezi. La direcció artística ho veu com una manera de dignificar el gènere, motiu pel qual no només es programa al Teatre Fortuny i al Teatre Bartrina, sinó també s’instal·len les carpes. En aquesta edició, el Trapezi no anirà a les escoles, sinó que els escolars visitaran la carpa principal de la fira. Tot i això, l’elefant sí que visitarà els centres escolars de la ciutat per impregnar-los de circ.

AGENDA

RELACIONATS