La peça es projectarà aquest divendres 25 d’abril a les 19 h a l’Ateneu Juvenil de Cambrils
El documental ‘Ran de mar tenia una casa’, dirigit per les periodistes Laura Tarsà i Cristina Serrano, pretén mostrar la realitat que viu el sector de la pesca a ple segle XXI.
El producte audiovisual posa sobre la taula dues de les problemàtiques actuals dels pescadors: l’excés de burocràcia i la falta de relleu generacional. Aquesta darrera, extrapolable a la resta d’oficis del sector primari i relacionada amb la manca de facilitats que té la gent jove a l’hora d’heretar els negocis.
La peça se centra en la història de l’Omar Dione, un jove de 19 anys que, amb només 15, va creuar el Mediterrani per sortir del Senegal. Tot plegat amb el somni de convertir-se en capità d’un vaixell pesquer. Un objectiu que no va poder assolir a la seva terra, però que ha aconseguit a Catalunya.
La seva història lliga amb la del pescador cambrilenc Gaspar Gavaldà, capità de la barca on treballa l’Omar, que defensa que la continuïtat del sector és gràcies a les persones migrants que s’hi dediquen. També té el seu paper al film el president de l’Associació de Senegalesos de Cambrils, el senyor Dieye, que exposa les dificultats amb què es troben les persones d’altres països quan volen treballar en sectors com el de la pesca.
La presentació oficial serà aquest divendres 25 d’abril a Cambrils
El documental es projectarà aquest divendres 25 d’abril a les 19 h a l’Ateneu Juvenil de Cambrils. També es durà a terme un col·loqui amb les directores del film, els protagonistes de l’obra i el capità de vaixells de rescat Marco Martínez.