Últimes notícies:

Reus proposa diverses activitats per celebrar el Dia Internacional dels Arxius

per: Redacció

L’efemèride se celebra el 9 de juny, però durant tota la setmana es duran a terme diverses propostes a l’Arxiu Municipal de Reus.

El Dia Internacional dels Arxius, el 9 de juny, és un esdeveniment promogut pel Consell Internacional dels Arxius (CIA) i que se celebra arreu del món. Els arxius catalans se sumen a aquesta iniciativa realitzant la Setmana Internacional dels Arxius, #SIA2024, programant diversos actes per a tots els públics. Bàsicament, aquesta celebració vol sensibilitzar a l’opinió pública sobre la importància dels documents i dels arxius o donar a conèixer els documents únics i singulars, entre d’altres.

L’Arxiu Municipal de Reus i l’Arxiu Comarcal del Baix Camp s’han sumat a aquesta celebració organitzant tot un seguit d’activitats amb la finalitat de donar a conèixer l’equipament i la feina que s’hi realitza.

El programa

  • El dilluns dia 3 de juny, a les 19.00 h, es durà a terme la presentació dels plànols inèdits de Reus de l’arquitecte Antoni Molner (Fons Bofarull-Vilar).
  • El dimarts 4 de juny, a les 18.30 h tindrà lloc la conferència “Els capellans obrers. Antifranquisme i Església“. Conversa entre Neus Baena i Jaume Fernández.
  • El dimecres 5 de juny, de 17.30 a 19.30 h, es durà a terme una xerrada-taller sobre escriptura medieval i elaboració de tinta, a càrrec d’Ariadna Queralt, conservadora-restauradora.
  • El dijous 6 de juny, de 17.30 a 19.30 h, el Dr. Daniel Piñol, pronunciarà la conferència “Com iniciar-se en la lectura de documents d’arxiu medievals i moderns“.
  • El dimarts 11 de juny, a les 18.30 h. Conferència “Contra la pau de Franco. L’Aplec de Paretdelgada de la Selva del Camp del 1964“, a càrrec de Salvador Palomar, etnòleg.
  • Del 10 al 21 de juny, al vestíbul de l’Arxiu, Exposició Sardana, cultura i germanor 1959-1964. Organitzada per la colla sardanista Germanor de la Selva del Camp.

Cal puntualitzar que en les activitats dels dies 5 i 6 juny, les places són limitades. Cal inscripció prèvia a acbaixcamp.cultura@gencat.cat o bé a través de www.inscripcions.reus.cat.

AGENDA

RELACIONATS