Últimes notícies:

Reus recupera el Pont de Calderons

per: Paula Jansà

Reus ha recuperat un dels ponts per on antigament entrava l’aigua a la ciutat, el Pont de Calderons. Després d’uns mesos d’obres, ara s’ha adequat l’espai i s’ha creat un mirador i un refugi climàtic.

Al segle XV, el Pont de Calderons era una de les entrades principals de l’aigua a la ciutat de Reus. Es va construir entre els anys 1444 i 1449 i servia per fer arribar l’aigua de la riera d’Almoster i abastir la ciutat. Amb el pas del temps, però, s’ha arribat a deteriorar tant que dificultava el pas dels vehicles i els vianants.

És per això que, amb la voluntat de recuperar-lo, adequar-lo al seu entorn i crear-hi un mirador i un refugi climàtic, l’Ajuntament de Reus ha dut a terme diversos treballs. Per una banda, s’ha fet l’arranjament i recuperació de la part superior del pont. També s’ha canviat el paviment del camí que en permet l’accés i finalment, s’ha adequat una zona nova com a mirador de l’antic aqüeducte amb l’objectiu de crear un espai d’aturada, descans i refugi climàtic per als vianants que circulen pel camí. 

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és PONT-DE-CALDERONS-1024x576.jpeg

Volen que es consideri un bé cultural d’interès local

Tot plegat, forma part d’un compromís ferm de l’Ajuntament de Reus de recuperar diversos espais del municipi com la Bassa Nova, les Bòbiles a tocar del Pere Mata o ara el Pont de Calderons, situat al Camí antic de Castellvell. El consistori també vol renovar el catàleg de patrimoni i, per tant, que aquest aqüeducte formi part dels béns culturals d’interès local de la ciutat.

AGENDA

6 de Setembre

1 d'Agost

27 de Juliol

RELACIONATS