Últimes notícies:

La collita d’olives al Baix Camp perilla aquest 2024

per: Paula Montalvo

La sequera ha provocat que l’arbre assequi la flor i es temi per la collita d’olives d’aquesta temporada

Els pagesos fa setmanes que lamenten la mort de centenars d’hectàrees d’avellaners, plantacions que diuen hauran d’arrencar més d’hora que tard si no es pot regar. A diferència d’aquest arbre de fruita seca, confiaven que l’olivera aguantaria més.

Els qui treballen la terra diuen que l’olivera és “un arbre molt més savi” i que sap gestionar-se molt bé davant èpoques de sequera. La sorpresa ha vingut quan, després d’haver florit, l’arbre ha assecat la flor. Un senyal que els fa témer que l’arbre no tindrà olives aquest estiu.

La collita d’olives disminueix a mínims històrics

En anys anteriors la collita d’olives ja havia disminuït. De fet, des del sindicat pagès apunten que a la zona del Baix Camp ja acumulaven que l’any 2022 i 2023 es rondava entre un 10 i un 20% de la collita respecte un any normal. La previsió, amb l’estat de la flor seca, ara mateix és que no produeixi gens.

Tot plegat arriba quan els pantans del territori no superen el 3% de la seva capacitat. A més, la pluja que cau arreu del país, de moment esquiva el Camp de Tarragona.

Fil de notícies

AGENDA

1 d'Agost

25 de Juliol

RELACIONATS