Últimes notícies:

L’absentisme laboral, una problemàtica a l’alça

per: Clara Marquiegui

Umivale Activa ha organitzat una jornada per parlar sobre l’absentisme laboral i buscar solucions per a millorar la situació actual.

L’absentisme laboral és un dels problemes principals per a les empreses, avui dia. De fet, la demarcació de Tarragona és una de les zones catalanes que més absentisme pateix, tenint en compte que Catalunya es troba al capdavant de l’estat.

La situació actual d’aquesta problemàtica ha motivat a Umivale Activa a organitzar una jornada per posar l’absentisme laboral sobre la taula, amb els diversos agents implicats. Un acte que ha començat amb la ponència del doctor José María Peiró, qui està desenvolupant un estudi per detectar els factors que afavoreixen que el treballador deixi d’acudir al seu lloc de feina.

Per la seva banda, el sector empresarial ha expressat que aquest absentisme té unes repercussions molt negatives per als negocis, que inclouen la pèrdua de competitivitat i productivitat de les empreses.

És per això que els empresaris demanen solucions que impliquin permetre que les mútues puguin donar altes i baixes, reforçar la inversió en els CAP, dotar de més recursos a Inspecció de Treball i fer pedagogia sobre les baixes fraudulentes. Tot plegat, sense deixar de banda que cal vetllar perquè el treballador tingui un entorn laboral agradable.

AGENDA

RELACIONATS