Últimes notícies:

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant formarà part de la secretaria tècnica dels Fons Nuclears

per: Clara Marquiegui

Aquesta decisió s’ha ratificat en la darrera reunió de l’òrgan de govern, on també s’ha exposat que 20 dels 90 projectes d’alt impacte presentats optaran a subvencions d’aquests fons.

Aquest mes de maig, ha tornat a reunir-se l’òrgan de govern dels Fons de Transició Nuclear. En aquesta trobada, s’ha ratificat que finalment només hi haurà una secretaria tècnica, que s’encarregui de gestionar a què es destinen aquests fons.

Això sí, aquesta tindrà diversos braços, que seran el Departament d’Empresa i Treball, els cinc consells comarcals implicats i els municipis d’Ascó i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Aquest darrer a través d’IDETSA, tal com havia demanat i reivindicat l’alcaldessa del municipi.

2023

Els fons de transició nuclear corresponents a l’any 2023 es van dividir en dos paquets: un primer de 175.000 euros, que ja s’ha rebut, i un segon d’1,4 M d’euros, que encara està pendent i, probablement, no arribi fins a la tardor. En aquest cas, els diners han anat directament als ajuntaments, i ells han decidit el destí final. Per tant, aquestes xifres corresponen a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

2024

Pel que fa a aquest 2024, les subvencions van directament a les empreses i ja s’han obert dues convocatòries que sumen uns 35 milions d’euros: una va per a empreses d’alt impacte i l’altra per a innovació i millora d’empreses. Pel que fa a la primera, ja se sap que hi haurà 20 projectes, dels 90 que s’han presentat, que podran comptar amb aquests recursos, perquè compleixen els requisits.

Ara, encara s’han d’obrir noves convocatòries, dedicades a l’agroalimentació i a millores regadiu, entre altres. Això se sabrà definitivament quan es formi el nou govern català.

El projecte Lotte rebrà menys fons del previst inicialment

A banda, estava previst que el projecte de Lotte a Mont-roig del Camp rebés uns 11 milions d’euros d’aquests fons, però com també ha rebut altres dotacions, només optarà a 2 milions dels nuclears. D’aquesta manera, els 8 milions d’euros restants aniran ara als projectes d’alt impacte, i més endavant aquesta quantitat serà retornada als municipis de la Zona I del PENTA, ja que corresponien a una empresa que està en aquesta zona.

Fil de notícies

AGENDA

RELACIONATS