Últimes notícies:

El Port de Tarragona inaugura la nova terminal de creuers

per: Redacció

La nova terminal de creuers ha de permetre incrementar els creueristes fins als 250.000 l’any

El Port de Tarragona ha inaugurat la nova terminal de creuers al Moll de Balears. Un moll construït entre 2020 i 2021 en 18 mesos a partir d’una inversió de 30 milions d’euros per part de l’Autoritat Portuària de Tarragona.

Aquesta inversió va permetre la millora de la infraestructura portuària i l’ampliació de la superfície disponible per a l’operativa de creuers a través amb una línia d’atracada de 759 metres i una esplanada de 40.000 m2.

La nova terminal de creuers i la marca Tarragona

La construcció de la nova terminal de creuers al Moll de Balears significa tenir un nou espai còmode i funcional, per donar un millor servei als passatgers dels creuers. “Disposar d’aquesta nova infraestructura permet oferir una operativa molt més còmoda i àgil“, afirma Saül Garreta, president de l’Autoritat Portuària de Tarragona. “Es tracta d’un pas endavant molt important“, afirma, “que al costat de l’electrificació del moll permetrà descarbonitzar aquesta activitat al port i aconseguir una activitat de creuers més sostenible a la Costa Daurada“.

La millora qualitativa es veu reflectida en els amplis espais de la Terminal dedicats a acollir el passatger amb tota mena de serveis a partir de la seva posada en marxa el juny del 2024.

La Terminal de Global Ports Holding agilitza les operatives d’embarcament i desembarcament de creueristes al Moll de Balears. El disseny interior és ampli i diàfan, el que permet modular els espais interiors depenent de les necessitats que vagin sorgint i així poder gestionar millor el flux de passatgers. L’edifici compta amb punts de control i duanes, una zona d’espera amb bancs i banys, a més d’un punt d’informació turística, una cafeteria i una botiga de regals.

D’altra banda, l’Autoritat Portuària de Tarragona fixa per al 2026 l’entrada en servei de les OPS (Onshore Power Supply) de Moll de Balears. Serà el primer a comptar amb el sistema que permet que els vaixells atracats a port puguin connectar-se a la xarxa elèctrica.

L’APT licitarà en breu les obres per valor de 10,25 milions d’euros i serà un dels primers ports espanyols a disposar d’aquest servei per als creuers

AGENDA

RELACIONATS