L’expert ha ofert una conferència titulada ‘Esport i identitats nacionals. Els casos català i espanyol’.
El doctor en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona, Carles Santacana, ha donat el tret de sortida a les jornades ‘Molt més que un esport: el futbol com a fet social’, organitzades pel Centre de Lectura, la Fundació Futbol Base Reus i el Laboratori d’Estudis Socials de Reus.
Santacana ha iniciat el cicle amb la conferència titulada ‘Esport i identitats nacionals. Els casos català i espanyol’, en la qual ha explicat com es va gestionar aquesta identitat nacional a través de l’esport des de les arrels i fins al franquisme.
Tots els actes de les jornades, a l’octubre
Aquest ha estat el primer dels set actes que es faran al llarg de l’octubre a la sala Emili Argilaga del Centre de Lectura a partir de les 19:00 h, unes jornades que tenen la col·laboració de Canal Reus.
- 14 d’octubre: ‘Per tren, vaixell i exèrcits: com el futbol va convertir-se en l’esport global’, pel periodista Toni Padilla.
- 17 d’octubre: ‘Futbol i esport popular als anys trenta. De l’Olimpíada Popular al CE Júpiter, pel doctor Carles Viñas.
- 21 d’octubre: ‘Futbol i literatura: una relació fructífera’, pel llicenciat en Història de l’Art Alfonso Morillas.
- 23 d’octubre: ‘Els ultres de la Peña Ibérica: futbol, espanyolisme i violència a Barcelona (1925-1931), per l’historiador José Fernando Mota Muñoz.
- 25 d’octubre: ‘Passat, present i futur del futbol femení’, conversa entre la periodista Paula Jansà i l’exfutbolista reusenca Sílvia Roca.
- 28 d’octubre: ‘Aproximació a la història social del futbol reusenc. Dels orígens a l’any 1939’, per l’historiador Joan Navais.