El Reus colpeja primer

per: Joel Gomis Cos

Els de Jordi Garcia sumen el primer punt dels quarts de final després de golejar al Calafell (3-0)

El sisè derbi del Camp de la temporada ha arrancat amb minuts de respecte per ambdós conjunts i alguna tímida intervenció dels dos porters. El Reus, amb les baixes conegudes i sensibles de David Gelmà i Sergi Aragonès, ha volgut portar el ritme del partit amb possessions llargues i buscant la millor opció per generar perill a la porteria de Gerard Camps.

A poc pel descans, el duel s’ha accelerat i els locals han tingut una bola penjada de Guillem Jansà i un xut ras de Martí Casas com oportunitats més perilloses. Amb l’empat, però, s’ha arribat a la mitja part (0-0).

Un nou partit

El Reus ha sortit amb determinació a buscar la porteria de Camps al segon temps, i al cap de tres minuts de la represa, Martí Casas ha avançat als de Jordi Garcia (1-0). Una bona pressió roig-i-negra ha permès un “teva-meva” entre Marc Julià i Casas que ha acabat amb assistència de l’olotí i gol del 18 reusenc. Amb la diana, el duel ha entrat en una altra dimensió: resposta del Calafell amb una canonada de Sergio Miras al travesser, i a la jugada següent, Casas ha tingut el segon amb un aixeca i pica.

A dotze pel final, Jansà ha penjat una bola al segon pal que Maxi Oruste ha convertit en el segon (2-0). Un gol que havia de donar tranquil·litat als de Jordi Garcia, però els àrbitres han ensenyat una més que rigorosa blava a Diego Rojas. Arnau Xaus ha fallat la directa, i Càndid Ballart ha evitat la diana visitant durant la superioritat. Novament, menció especial pel partidàs del porter roig-i-negre, que ha abaixat la persiana i ha estat una assegurança de vida. En l’últim minut i amb el Calafell sense porter, Oruste ha sentenciat a plaer (3-0).

El Reus s’avança

Victòria importantíssima del Reus, que s’emporta el primer partit de l’eliminatòria contra el Calafell. Dissabte vinent a la tarda, segon duel dels quarts de final al Joan Ortoll (17:00 h). Un triomf roig-i-negre classificaria als de Jordi Garcia per les semifinals.

El Palau respon

Com sempre en les grans cites, l’afició del Reus ha respost i el Palau d’Esports ha ofert una bona entrada. Fidel a l’equip, la parròquia ganxeta ha animat de valent i ha empès als de Jordi Garcia en tot moment. Tot plegat, en un duel sense aficionats visitants a la Bombonera (o almenys amb colors verd-i-blancs).

FOTOGRAFIA: Juanjo Viña / Reus Deportiu