Últimes notícies:

La WSE planteja un nou format per la Champions

per: Joel Gomis Cos

La Federació Europea vol canviar el model de competició de la màxima competició continental. La modificació arribarà amb una reestructuració total dels torneigs europeus.

L’actual model de competició de la Champions League ha aixecat polseguera durant les dues temporades que ha funcionat. De fet, alguns clubs com el Reus s’han mostrat disconformes amb el format. Una situació que canviarà el curs vinent, segons ha explicat Orlanzo Panza, president del comitè tècnic d’hoquei patins de la World Skate Europe, al mitjà portuguès zerozero.

El canvi

El nou model que planteja Panza consisteix en una fase prèvia de quatre grups de quatre equips, i una posterior fase de dos grups de sis equips. És a dir, que es passarà de jugar sis partits a deu, s’incrementarà l’exigència dels grups i també permetrà que els clubs puguin rebre millors equips a casa.

I com es classifiquen els equips per jugar la Champions? Vuit equips accediran directament a la fase de grups, mentre que quatre s’hi classificaran per a la fase prèvia. Una ronda inicial que, com hem dit abans, serà de quatre grups de quatre equips. Els campions de cada grup jugaran la Champions.

I què passa amb els altres equips? Els canvis a la Champions venen acompanyats d’una reestructuració de les competicions europees. El segon i el tercer de la fase prèvia jugaran la WSE Europe Cup (l’antiga CERS), mentre que el quart disputarà la WSE Trophy, un torneig de nova creació que s’estrenarà la temporada vinent.

Serrells per definir

D’aquesta manera, la World Skate Europe abandonarà un format que no ha agradat, però no planteja una Champions de dos grups de vuit equips, que és el que volen alguns clubs com el Reus Deportiu. Tot i que Panza ha explicat públicament el format, no ha definit quins equips es classifiquen directament per la fase de grups, quins juguen la prèvia i com serà la traca final de la Champions: si es mantenen els quarts de final i la final a quatre d’enguany, si es recupera la final a vuit del curs passat, o si s’aposta per una altra opció.

AGENDA

RELACIONATS