Últimes notícies:

Els veïns de Cambrils denuncien falta de transparència a l’Ajuntament

La denegació d’unes preguntes al plenari i al·legacions respecte l’augment dels impostos ha fet que diverses associacions de veïns s’estiguin formant ara en una Federació per a guanyar força i aconseguir que el govern, encapçalat per PSC, ERC, Junts i Podem, els donguin explicacions

El passat mes d’octubre, el govern de Cambrils anunciava un augment dels impostos de cara al nou exercici de 2024. Una pujada que suposa el 9,5% en l’IBI, l’Impost sobre els Béns Immobles, i també l’1% en l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica.

Encara que l’augment d’impostos hagi estat notícia en molts dels municipis d’arreu del país, tenint en compte la situació econòmica actual, per a moltes famílies es fa complicat poder suportar els comptes de cada llar. I d’això és del que es queixen precisament un grup d’Associacions de Veïns de Cambrils

Després de reunir-se i redactar un seguit de preguntes dirigides a l’equip de govern, s’han trobat amb una porta tancada a l’Ajuntament: la resposta va ser que no els volien respondre i els van denegar preguntes i al·legacions, sempre segons aquestes entitats veïnals.

Aquesta poca transparència també se suma, segons els veïns, a la poca claredat que hi ha al portal de transparència de l’Ajuntament de Cambrils. Apunten que hi ha partides que no tenen una definició clara i també apunten a un desordre general d’aquest web, on els és molt complicat entendre els comptes del consistori. 

Davant aquesta opacitat que denuncien que hi ha en el consistori, la voluntat és agrupar totes les entitats veïnals per a fer una Federació.

Per la seva banda, des de Canal Reus s’ha consultat aquest conflicte amb el govern cambrilenc. Fonts municipals han declarat que “aquestes associacions de veïns tenen realment interessos partidistes tapats sota el nom d’aquestes entitats”, a banda d’acusar que “les reivindicacions estan buides de contingut“.

AGENDA

6 de Setembre

1 d'Agost

27 de Juliol

RELACIONATS