Últimes notícies:

ERC a Reus acorda no posicionar-se sobre què ha de fer el partit amb la investidura

per: Marc Càmara

Algunes fonts d’ERC a Reus parlen de fer Illa president i altres fins i tot creuen que cal entrar a Govern

L’executiva local d’Esquerra a Reus s’ha reunit aquest dimecres. La versió oficial és que no hi ha versió oficial. El partit a la capital del Baix Camp ha acordat que no hi haurà un posicionament al voltant de què ha de fer la cúpula dels republicans les setmanes vinents, ara que s’ha posat en marxa el rellotge per investir president de la Generalitat abans del 26 d’agost. La decisió serà, per tant, individual. Com a mínim de moment.

Ara bé, les diverses sensibilitats en el si d’Esquerra sí que tenen veu pròpia. Pràcticament totes les fonts consultades donen per fet que Salvador Illa ha de ser president de la Generalitat, però que els vots dels republicans no seran barats. Algunes fonts parlen de la necessitat de forçar el finançament singular per a Catalunya, tal com es proposa des de la direcció nacional d’ERC.

Altres fonts van un pas més enllà, i creuen que no només s’ha d’investir Salvador Illa, sinó que també caldria que els republicans formessin part del nou Govern de la Generalitat.

ERC a Reus, també amb el pas canviat

Aquest dimecres s’ha posat en marxa el rellotge parlamentari a Catalunya per elegir president abans del 26 d’agost. Si no s’aconsegueix, el país s’abocarà a unes noves eleccions que tindrien lloc el 13 d’octubre. Les eleccions del 12 de maig les va guanyar el PSC i el seu candidat, Salvador Illa, aposta per un govern de coalició entre els partits d’esquerres, sumant amb ERC i Podem. La clau la tenen els republicans.

Tot plegat agafa Esquerra amb el pas canviat. La derrota electoral del passat 12 de maig ha forçat una revolució a la cúpula de Barcelona. Un grup de militants van signar un manifest demanant renovació en els alts càrrecs del partit, un manifest que va signar el president Pere Aragonès, i altres líders destacats. En el cas del Baix Camp, el qui va ser president del Parlament, Ernest Benach, va signar-lo d’entrada, i posteriorment s’hi han afegit tant Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona com també el regidor reusenc Daniel Recasens, entre altres.

A hores d’ara el manifest suma gairebé un miler de suports.

AGENDA

RELACIONATS