Últimes notícies:

Fran Morancho, disposat a treure les tanques de les obres de Miami

per: Jordi Olària Gras

L’alcalde de Mont-roig del Camp relcama al Ministeri que reprengui i acabi les obres abans de l’estiu

Les obres del passeig de les Cales de Miami Platja fa vora dos mesos que estan completament aturades. L’Ajuntament i el Ministeri de Transició Energètica van consensuar canvis en el projecte per poder garantir el termini previst, però la modificació està paralitzada en els tràmits burocràtics del govern central. Des de Mont-roig del Camp es reclama reprendre el projecte de manera immediata per poder garantir que estigui acabat per la temporada d’estiu.

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, subratlla que “afecta moltíssima gent i moltíssims negocis, i no entenem la desídia per part del Ministeri“. De fet, alerta que “si no reprenen les obres aviat, potser emprenem accions i comencem a treure tanques“. “No estarem així, aquest estiu, ho tinc molt clar, ens estem jugant una temporada sencera, parlem de tota la façana marítima del nucli de Miami”, afegeix.

Morancho recorda que es tracta d’una reforma urbanística consensuada amb l’Estat, de qui depèn exclusivament reprendre les obres. Afecten 65.000 metres quadrats en un espai d’uns 4,5 quilòmetres de carrers on hi ha més de 2.500 habitatges entre residents i turístics. Els mateixos afectats, que s’han organitzat en una plataforma, posen sobre la taula la seva desesperació.

Les obres, aturades en els tràmits burocràtics

Ho fa, per exemple, Ana Galera, que regenta un establiment de restauració a la zona afectada. “Si abans ja era difícil aguantar amb 3 o 4 mesos d’estiu, si enguany no fem ni això, no sé com arribarem”, lamenta. Exposa que “a banda del que no entra, hi ha les despeses, que corren igual”.

En el seu cas, “de vint dies o un mes que tancava de vacances, he hagut de tancar tres mesos perquè aquí no es podia treballar, i són tres mesos menys de sou”. Quan es van plantejar les obres, des de Madrid es van condicionar a haver-les acabat en sis mesos per garantir els fons europeus que s’havien aconseguit. Veient l’envergadura i el calendari, l’Ajuntament va plantejar una modificació que es veia més realista des del consistori.

El ministeri va consensuar aquest canvi, però no li ha donat el vistiplau definitiu. Morancho apunta que, si no s’haguessin aturat el 29 de febrer, avui dia les obres estarien pràcticament acabades. Si es reprenen a finals d’abril, confien que puguin estar pràcticament enllestides en dos mesos.

AGENDA

RELACIONATS