Últimes notícies:

El Govern ratifica sense “entusiasme” el projecte de Hard Rock

Es pot convertir un escull per Esquerra a l’hora de trobar els acords necessaris per als pressupostos de la Generalitat

El Hard Rock es pot convertir en una peça decisiva perquè el Parlament aprovi o no els pressupostos de la Generalitat de Catalunya. Així s’ha evidenciat aquest dimecres a la cambra catalana, on principalment Junts i els Comuns han demanat a Esquerra que prengui una posició clara al respecte. Descartats el Partit Popular i Vox, el govern dels republicans aprovaria els pressupostos amb el suport o bé del PSC i els Comuns, o bé de Junts i la CUP, a jutjar per la situació actual de la política nacional i estatal.

Junts i els Comuns collen ERC amb el Hard Rock

En aquest sentit, el president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha volgut posar pressió sobre el Govern. Ha etzibat al president Pere Aragonès que “el seu govern necessita un acord de claredat sobre què fan amb el Hard Rocko incompleixen amb el PSC, o incompleixen amb els Comuns“. El president de la Generalitat ha respost que “farem el que han fet els governs anteriors, que és tramitar el projecte d’acord amb la normativa urbanística”.

Els Comuns també han reclamat decisió al govern català, però en sentit contrari. Ho han fet per boca del seu portaveu parlamentari, David Cid, que ha alertat que “fins que vostès no descartin projectes caducs com el casino més gran d’Europa al sud de Tarragona, que consumirà vuit milions de litres d’aigua al dia, nosaltres no hi serem, i aquest país no tindrà pressupostos”.

Aragonès ha respost, en aquest cas, que el govern no el considera un projecte del qual fer-ne bandera. Ha assegurat, també, que no té cap implicació en el pressupost, i per això ha reclamat als Comuns que donin suport a uns comptes que sí que inclouen partides que poden defensar.

Per convèncer-los, el president ha admès que “sap que són projectes que nosaltres no abracem amb entusiasme; de debò que sacrificarem tot això per un projecte que, en aquests moments, no hi ha les majories en aquest Parlament per canviar-lo?”. Ha plantejat, també, que encara que Esquerra s’oposés a Hard Rock, les majories parlamentàries continuarien sent de suport al projecte turístic.

AGENDA

RELACIONATS