Junts reclama seriositat al govern de Reus arran de les crítiques d’ERC als seus socis

per: Jordi Olària Gras

L’executiva local republicana reafirma la valoració del primer any de mandat que ha fet Noemí Llauradó

La posada en escena de la “desconfiança” que hi ha entre els membres del govern. D’aquesta manera defineix les crítiques d’Esquerra als seus socis de govern de Reus la portaveu de Junts i cap de l’oposició, Teresa Pallarès. Augura que aquesta situació deu afectar la gestió del dia a dia de la ciutat i que, a més, dona mala imatge del govern d’una ciutat de la magnitud de Reus.

Etziba que “demanem que s’asseguin i facin una reflexió“. “Han de ser conscients d’on són, que aquest és un govern d’una ciutat gran, seriosa i important de Catalunya que necessita un govern seriós“, afegeix. De fet, declara que “han de concretar què volen fer, quin és el seu pla de futur i quin és el projecte que volen continuar fent conjuntament o no”.

Davant de la situació al govern, i la possibilitat d’un trencament del pacte, algunes veus també han fet córrer rumors de mocions de censura. Preguntada pel paper de Junts en algun d’aquests escenaris, Pallarès assegura que manté mà estesa amb tothom. Recorda que “nosaltres som els responsables de l’oposició i continuarem treballant com ho hem fet fins ara, per Reus”.

Apunta que ho faran “amb la mà estesa, com hem fet sempre amb els diferents socis de govern”. És per això, afegeix, que “continuarem ferms i amb les portes obertes per parlar amb tothom, treballant sempre pel bé de la ciutat”.

L’executiva local d’Esquerra reafirma Noemí Llauradó

Pel que fa a Esquerra, l’executiva local a Reus tanca files amb el grup municipal i el seu balanç del primer any de mandat. Relativitzen la rellevància de les declaracions de Noemí Llauradó criticant els seus socis de govern i reafirmen que els republicans portaven una inèrcia acumulada de governs anteriors que no tenia l’equip del PSC.

Tot i això, comparteixen la voluntat que també ha expressat el grup municipal de mantenir l’acord de govern fins que acabi el mandat. El portaveu de l’executiva local d’ERC, Carles Prats, considera que la situació “està dins de la normalitat del que suposa ser un govern de coalició”.

Admet que “hi ha disfuncions pròpies, sobretot, del començament del mandat, i aquest moment pot ajudar a reflexionar per acabar el mandat de la millor manera possible”. L’executiva republicana afirma que hi ha hagut moments d’aquest primer any de mandat en els quals no s’han sentit partícips dels projectes o iniciatives municipals presentades per regidories del PSC.

L’entrevista a Carles Prats, portaveu de l’executiva local d’ERC a Reus

Fil de notícies

AGENDA

15 de Setembre

RELACIONATS