Últimes notícies:

Les eleccions europees a Reus les guanya el PSC

per: Redacció

Els socialistes sumen 8.651 vots, prop de 3.000 més que Junts, que ha assolit la segona posició

El PSC ha tornat a guanyar les eleccions a la ciutat de Reus. Després de la victòria aconseguida les municipals del passat mes de maig, a les generals del passat mes de juliol i a les parlamentàries d’aquest mes de maig, els socialistes tanquen el cicle electoral amb un ple de victòries. A les europees d’aquest 9 de juny, el PSC ha aconseguit 8.651 vots, el que representa prop d’un 29% del total.

En segona posició ha quedat Junts amb 5.558 vots i un 18,5% dels suports. La dinàmica és molt similar a la catalana, on els socialistes han aconseguit el 30% dels vots i els juntaires el 18.

En canvi, el Partit Popular, que és tercera força a Reus aquestes europees, ha sumat més representació a Reus que a la mitjana del país. A la capital del Baix Camp han aconseguit 4.657 vots, el que representa més d’un 15,5%. Per contra, a Catalunya han assolit menys del 14%.

Les eleccions europees amb només un 40% de participació

La gran guanyadora de les eleccions, però, ha estat l’abstenció. 6 de cada 10 reusencs s’ha quedat a casa. A les eleccions europees del 2019 es va arribar al 60% de participació. Cal tenir en compte que aquests comicis van coincidir amb les municipals d’aquell any.

La xifra de participació a Reus també és inferior de l’aconseguida a tot Catalunya, on van votar més del 43%. De fet, la demarcació de Tarragona és una de les que més participació ha perdut aquest 2024.

Les eleccions europees de l’auge de l’extrema dreta

El que sí que s’ha pogut copsar aquests comicis és l’increment de vot dels partits de l’extrema dreta a tot Europa. Una dada que no s’ha traslladat a Reus.

VOX ha aconseguit 2.726 vots, prop d’un 10% del total. Són menys que a les catalanes del 12 de maig, quan en van aconseguir més de 5.000, xifra que també van assolir durant les generals del passat 23 de juliol.

Als vots del partit de Santiago Abascal cal sumar-hi, ara, el miler de vots de S’ha acabat la Festa, partit de nova creació liderat per l’influencer Alvise Pérez. Amb tot, la xifra de suports a l’extrema dreta cau en nombre de vots, però es manté percentualment.

Fil de notícies

AGENDA

26 de Juliol

6 de Setembre

1 d'Agost

RELACIONATS