Les joventuts d’Esquerra donaran un “sí crític” a Illa

per: Jordi Olària Gras

El candidat socialista s’assegura els vots necessaris per a la investidura amb el suport de les joventuts d’Esquerra

Jovent Republicà, les joventuts d’Esquerra, també donen suport a la investidura de Salvador Illa. Així ho han anunciat aquest dilluns, després d’alguns dies d’incertesa. El col·lectiu havia alertat, públicament, que no investiria el candidat socialista les setmanes anteriors.

Finalment, argumenten que li donaran el que qualifiquen de “sí crític i vigilant”. El vot de Mar Besses, l’única diputada de les joventuts republicanes, és necessari perquè Illa assumeixi la presidència de la Generalitat. Com també passa amb Esquerra com a partit, l’hemeroteca no fa fàcil la justificació del vot.

Mar Besses, diputada d’ERC per Jovent Republicà

S’esvaeix el dubte del posicionament de les joventuts d’Esquerra

Tot i això, Jovent Republicà ha optat per fer-se seva la decisió presa per la militància de la formació a la consulta de diumenge passat. Aquest dimarts és el president del Parlament, Josep Rull, qui fa la ronda de consultes amb els partits amb representació parlamentària. L’objectiu protocol·lari és corroborar que hi ha algun candidat amb els suports necessaris per ser investit, en aquest cas, Salvador Illa.

Feta la ronda de consultes, Rull haurà de convocar el ple d’investidura, previsiblement per aquesta mateixa setmana. Serà llavors quan, si no hi ha canvis de guió d’última hora, el socialista es convertirà en el 133è president de la Generalitat de Catalunya.

En paral·lel hi ha, encara, un altre focus d’atenció mediàtica: el retorn del president Puigdemont i la seva conseqüent detenció. Un fet que, aquesta vegada sí, es dona per fer que passarà també els pròxims dies, i que faltarà veure com afecta l’escena política catalana, investidura inclosa.

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS