Últimes notícies:

Llum verda al darrer projecte d’esponjament del barri del Carme

per: Marc Càmara, Mireia Jansà Mata

El Ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat la construcció del passatge entre el carrer del Vent i el de Sant Jaume i la reubicació d’una zona verda al carrer Gornals

L’Ajuntament de Reus ha aprovat tirar endavant nous passos en la reforma i millora del barri del Carme. El plenari ha donat llum verda al passatge que ha de connectar els carrers del Vent i de Sant Jaume, i que ha de permetre la permeabilitat entre les dues zones, i també una zona verda al carrer Gornals. Tot plegat se suma a la millora de la zona de Sant Benet impulsada per la Generalitat i l’Incasòl.

Punt final a les càrregues urbanístiques

Fa anys que els veïns del barri del Carme reclamaven que s’enllestís el passatge entre els carrers del Vent i de Sant Jaume. Un passatge que, més enllà de connectar els dos vials, també mantenia diversos immobles afectats per càrregues urbanístiques.

Amb l’aprovació al plenari la regidora d’Urbanisme, Marina Berasategui, assegura que “es redueixen els immobles afectats i també es farà un passatge més ample“. De fet, assegura que també hi haurà elements que permetran no només el pas, sinó també l’estada a la zona.

A tot plegat cal sumar-hi la reubicació d’una zona verda que s’havia projectat a la cruïlla del carrer Braille i que afectava una illa de cases. Finalment s’ha optat per situar aquesta illa amb una permuta en una altra zona del barri a tocar del carrer Gornals.

El gran projecte del Carme

La regidora Berasategui defensa que s’ha obert la darrera carpeta urbanística que quedava pendent al barri. Tot plegat forma part d’un projecte més important que és la regeneració del barri del Carme a partir de la remodelació de l’actual aparcament de Sant Benet. Un projecte valorat en més de 9 milions d’euros i que contempla la construcció de 70 habitatges de protecció oficial i lliures, un aparcament subterrani de més de 100 places i un Centre d’Atenció Primària que ha de ser el desdoblament del CAP Sant Pere.

AGENDA

26 de Juliol

6 de Setembre

1 d'Agost

RELACIONATS