Reus commemora l’11 de setembre amb la tradicional ofrena floral

per: Mireia Jansà Mata

Una trentena d’entitats i grups polítics han participat de la Diada nacional de Catalunya entregant les seves ofrenes a la plaça del Baluard

La plaça del Baluard de Reus ha estat, un cop més, l’escenari de l’acte institucional per aquest 11 de setembre a la capital del Baix Camp. Prop d’una trentena d’institucions, grups polítics i entitats s’han aplegat en aquest indret per fer les seves ofrenes i commemorar així la Diada nacional de Catalunya.

L’acte ha començat amb la música del Quartet Floral i tot seguit, s’ha realitzat l‘ofrena floral institucional dels membres dels membres del consistori, amb Sandra Guaita al capdavant. L’alcaldessa de la ciutat ha destacat que l’11 de setembre ha de servir com a jornada de reflexió per analitzar els nostres orígens i d’on venim i per treballar així en un model de país conjunt per a tota la ciutadania catalana.

Un cop acabada la part més institucional de l’acte, s’ha donat pas a la lectura de la Glossa de la Diada, que enguany ha anat a càrrec de Carme Just, professora de Llengua Catalana i llicenciada en Geografia i Història. Just qui ha volgut transmetre petites referències històriques del que ha anat succeint durant les Diades de l’11 de setembre al llarg dels anys i ha reivindicat el paper capdavanter de la ciutat de Reus en la celebració d’aquesta commemoració.

L’encarregada de la Glossa de la Diada d’enguany també ha destacat que “Catalunya sempre ha estat un país solidari i acollidor” i ha reivindicat la importància de continuar sent-ho tot respectant “el dret de ser, a fer, pensar i actuar d’una manera diferent”.

En acabar la lectura de la Glossa de la Diada, l’Orfeó Reusenc ha cantat “Els segadors” i s’ha continuat amb la representació del Ball d’Homenatge en honor de la Diada nacional de Catalunya a càrrec de Laura Roig, una dansa creada per Joan Serra que es basa en els passos tradicionals de la Dansa Catalana.

Un cop finalitzada la dansa s’ha continuat amb les ofrenes florals de les entitats. Els diferents grups municipals han estat els primers seguits d’altres administracions fins a arribar a les associacions de la ciutat. L’acte ha posat el seu punt final amb un pilar que ha aixecat la colla castellera dels Xiquets de Reus i el cant d’Els Segadors per part de tot el públic assistent.

AGENDA

15 de Setembre

RELACIONATS