Secomsa haurà de passar tres auditories per esclarir la seva situació econòmica

per: Paula Montalvo

El Partit Popular ha demanat a l’equip de govern del Consell Comarcal del Baix Camp que encarregui els tres informes per a acabar amb els dubtes sobre la situació de l’empresa pública

Des que el pressupost es va prorrogar de forma automàtica el passat mes de gener per la falta d’equilibri pressupostari derivat de la no aprovació de les ordenances de Secomsa, ha fet que alguns consellers es preocupin per l’estat dels comptes d’aquesta empresa i també pel seu bon funcionament.

Com a exercici de transparència i per esvair qualsevol dubte, el grup comarcal del Partit Popular ha reclamat a l’equip de govern tres auditories sobre la situació de l’empresa Secomsa. Una documentació que, creuen, els faran tenir una imatge fidel de l’estat de l’empresa.

Segons el conseller popular, David Chatelain, han demanat tres auditories diferents: de comptes, de legalitat i de procediments interns de l’empresa. “Ens permetrà tenir una imatge fidel“, apunta el conseller cambrilenc. A més, també ha aprofitat per a demanar que és essencial que hi hagi membres de l’oposició en els Consells d’Administració de les empreses públiques, com és el cas de Secomsa, per a evitar problemàtiques com aquestes. De fet, el mateix Chatelain assegurava al ple d’aquest dimarts que la pròrroga de pressupost i el desajust pressupostari no s’haurien donat si “l’oposició hagués estat present” en l’activitat de Secomsa.

Secomsa

Un problema econòmic a Secomsa

Fins que no comptin amb aquesta documentació, no volen entrar en valoracions. De fet, els populars remarquen que estan disposats a arribar als tribunals, en cas que no els facilitin la documentació demanada.

El que sí que no dubten a afirmar és que Secomsa compta amb un problema econòmic, més enllà de les sospites legals. Un problema econòmic que, de fet, explicaria altres moviments que s’estan duent a terme en paral·lel.

D’aquí poques setmanes s’ha de convocar un Consell d’Alcaldes on, segons ha pogut saber Canal Reus, es posarà sobre la taula l’opció de convertit Secomsa en una empresa mixta, deixant entrar part d’accionariat privat. Un pensament que ja s’ha escoltat entre diversos membres de l’oposició i fins i tot també del mateix govern.

L’actual president de Secomsa, a La Comarcal

En el darrer programa de La Comarcal, rebem a Joan Josep García, actual president de Secomsa. Amb el president parlarem sobre què està passant amb l’empresa, què passarà en el futur i, sobretot, com afectarà això a la ciutadania.

Fil de notícies

AGENDA

15 de Setembre

RELACIONATS