Últimes notícies:

Secomsa preveu tancar en vermell aquest 2024

per: Paula Montalvo

El president de Secomsa remarca que estan treballant per evitar arribar a aquesta situació, o una de pitjor com seria el tancament de l’empresa

L’empresa pública de recollida de la brossa del Baix Camp, Secomsa, es troba en un moment decisiu per al seu futur. Aquest 2024 havia previst un canvi d’ordenances, que implicava un augment en els impostos recaptats de la gestió que fa de la brossa. En concret, un increment del 30%. Però per no comptar bé els ‘tempos’ per presentar l’aprovació de les ordenances, aquest 2024 no poden fer l’increment. Un fet que ha provocat que Secomsa deixi d’ingressar milions d’euros.

Que s’hagi deixat d’ingressar aquesta quantitat de diners, i tenint en compte l’augment de preus que hi ha actualment, a més de l’enduriment de les normatives europees, fa que els comptes de Secomsa perillin enguany.

Secomsa

Segons explica el president de l’empresa, Joan Josep Garcia, Secomsa va tancar amb 135.000 euros positius el 2023. Uns comptes que permetrien poder tancar en negatiu sense suposar un gran estrall aquest pròxim 2024. Malgrat tot, treballen perquè no sigui així.

Cal tenir en compte que acabar amb números vermells dos anys consecutius suposa el tancament per llei de qualsevol empresa pública.

El president nega que Secomsa es vulgui privatitzar

Canal Reus va avançar la setmana passada que alguns alcaldes estan preparant la petició perquè Secomsa es convertís en una empresa mixta, és a dir, publicoprivada. Una acció que salvaria del tancament a l’empresa. En aquest cas, però, el president nega que hi hagi aquesta intenció.

En aquest sentit, segons remarca el seu president, Secomsa treballa per evitar que aquesta situació acabi donant-se. Segons ell, reduint costos i fent inversions per estalviar a llarg termini.

L’oposició es manté dura davant la problemàtica al Consell Comarcal i Secomsa

Per la seva banda, l’oposició del Consell Comarcal del Baix Camp es mostra dura amb la situació on ha desembocat tot plegat. Denuncien que si hi hagués una representació de consellers de l’oposició a les empreses públiques, es podrien evitar situacions com aquestes.

Nou Moviment Ciutadà, PP i Ara Pacte Local denuncien la desorganització que ha implicat haver de prorrogar el pressupost. Per la seva banda, la CUP assenyala la resta de membres de bancada fora de govern de voler privatitzar l’empresa i no pas lluitar per mantenir-la pública.

Fil de notícies

AGENDA

RELACIONATS