Víctor Terradelles demana ser amnistiat

per: Redacció

El reusenc Víctor Terradelles, un dels principals acusats del cas Volhov, vol acollir-se a la nova llei impulsada pel govern espanyol

Víctor Terradelles

L’endemà mateix que el BOE publiqués el redactat de la llei d’amnistia del govern espanyol, Víctor Terradelles ha demanat acollir-s’hi al jutge Joaquín Aguirre. Terradelles és un dels principals imputats en el cas Volhov que investiga una presumpta trama russa per aconseguir la independència de Catalunya.

Segons ha publicat elnacional.cat, Terradelles vol que se li apliqui la norma de l’oblit penal del procés amb l’extinció de tota responsabilitat penal.

Víctor Terradelles va ser detingut el 2018

Terradelles va ser detingut el 24 de maig de 2018, al bell mig de les operacions post 1 d’octubre que es van dur a terme arreu de Catalunya. Exsecretari de relacions internacionals de Convergència Democràtica de Catalunya i també president de la fundació CATMON, Terradelles havia estat una peça clau en algunes converses d’alt nivell.

Notícia del 24 de maig de 2018 | Canal Reus

En el cas Volhov s’investiga la trobada que, a instàncies de Terradelles, hauria mantingut el president Puigdemont amb dos presumptes delegats russos per aconseguir el suport del país davant la independència de Catalunya. Reunió que hauria tingut lloc justament abans de la declaració d’independència del 27 d’octubre de 2017.

La causa de Víctor Terradelles, a judici o arxivada

L’Audiència Nacional va decidir picar la cresta al jutge Aguirre demanant-li que aturés la instrucció i que l’enviés a judici o bé que l’arxivés. Segons l’Audiència, no hi hauria diligències pendents i, per tant, s’estaria dilatant el procediment de forma injustificada.

Programa especial del Qüestió de Fons sobre la llei d’amnistia | Canal Reus

AGENDA

15 de Setembre

RELACIONATS