Últimes notícies:

L’Ajuntament manté aturada la subvenció a la Fundació Bara

per: Marc Càmara

Intervenció no autoritza el pagament d’una ajuda que puja 60.000 euros, el 40% del pressupost de la Fundació Bara

La Fundació Mossèn Frederic Bara es troba contra les cordes econòmicament un cop més. Ara és el conveni amb l’Ajuntament de Reus per aquest 2024 i que puja fins als 60.000 euros i del que encara no s’ha pagat ni un cèntim, tot i que ja som a mitjans d’any i s’ha exhaurit el curs escolar.

De moment és el patronat de la fundació el qui es fa càrrec de la situació per garantir que els treballadors cobren a final de mes i que els xiquets que s’atenen tinguin totes les necessitats cobertes. Però aquesta és una situació insostenible.

El conveni de la Fundació Bara

Aquest conveni el signa l’anterior alcalde, Carles Pellicer, al llarg del 2023. Tot plegat després que la tasca de la Bara sortís a concurs públic i se l’acabés enduent la Fundació Pere Tarrés. Aquesta fundació atén 20 nens i nenes al llarg de l’any a raó de 55.000 euros. Un cost lleugerament inferior al de la Fundació Bara que gestiona cada any més de 140 xiquets i que enguany compta amb xifres rècord d’infants assistits i de llista d’espera.

El mes de novembre els representants de la Fundació Bara es van reunir amb el govern municipal per tal de concretar les aportacions amb vista el 2024. Els responsables polítics de l’Ajuntament van assegurar que la xifra es mantindria.

Ara és intervenció qui manté aturat el pagament. Una situació que està deixant sense marge la Bara que, gràcies a les aportacions dels patrons de la fundació, garanteixen l’assistència als usuaris i també el sou dels seus treballadors.

La Fundació Bara acumula 100.000 euros pendents de cobrament

La fundació compta amb un pressupost total de 150.000 euros. La manca dels diners de l’Ajuntament representen el 40% dels comptes de l’entitat. També acumulen retards en el pagament d’ajudes per part de la Diputació i la Generalitat, en total, prop de 100.000 euros. La fundació també es finança a través de l’aportació de socis i d’empreses privades.

AGENDA

6 de Setembre

1 d'Agost

27 de Juliol

RELACIONATS