Últimes notícies:

APAREBA, la nova associació de Parkinson de Reus i Baix Camp

per: Mireia Jansà Mata, Clara Marquiegui

L’entitat té per objectiu donar visibilitat al Parkinson i fer desaparèixer l’estigma que encara hi ha avui dia envers les persones que el pateixen

Es calcula que hi ha uns 600 pacients de Parkinson només a la zona del Camp de Tarragona, unes xifres que es preveu que es puguin triplicar en els propers anys. Malgrat aquest escenari, hi ha poques associacions a Catalunya dedicades a aquest trastorn, i és per això que en el marc del Dia Mundial del Parkinson s’ha presentat APAREBA, l’Associació de Parkinson de Reus i Baix Camp. El seu objectiu és el de visibilitzar i desestigmatitzar la malaltia, a banda de crear una xarxa entre els pacients i els seus familiars i cuidadors.

El Parkinson és un trastorn del cervell que provoca moviments involuntaris i incontrolables. Les causen inicials d’aquesta malaltia són molt diverses, però hi ha estudis que demostren que hi podria haver un factor toxicològic relacionats amb la malaltia, a banda de la genètica. Més enllà dels tractaments farmacològics, una de les recomanacions que fan els experts és l’exercici físic com a mètode per a controlar els moviments en aquest tipus de pacients. És per això que la presentació d’aquesta nova associació s’ha fet a través de diverses activitats, com una sessió de dansa integral.

Des de l’entitat també estan impulsant un espai per fer activitats entre els seus usuaris i en busca de socis per fer créixer l’associació i donar cobertura més enllà de Reus i el Baix Camp.

AGENDA

RELACIONATS