Últimes notícies:

El projecte ‘Rehabilitem l’Estel’ estarà enllestit a l’octubre

per: Paula Jansà, Lídia Porta

Els treballs del projecte ‘Rehabilitem l’Estel’ avancen a bon ritme i al mes de setembre s’entregaran les claus dels cinc pisos de lloguer social.

Al setembre hi haurà el lliurament de claus i a l’octubre es podrà començar a viure-hi. Aquesta és la previsió, després de més d’un any de reformes, dels nous pisos que ha rehabilitat la cooperativa Llars Familiars. El projecte s’anomena “Rehabilitem l’Estel” i ha consistit en la creació de cinc habitatges cooperatius, sostenibles i justos al carrer de l’Estel de Reus.

De la mateixa manera que ho fan amb els 17 pisos dels quals disposa la cooperativa, aquests nous habitatges estan pensats per totes aquelles persones que no tenen rendes gaire afavorides i, per tant, no tenen accés al mercat convencional de l’habitatge. Des de l’entitat, asseguren que “cada vegada que lliurem una casa, la nostra llista d’espera s’incrementa. El nostre país té una falta d’habitatges assequibles per gent jove i amb sous normals”.

Es tracta d’un habitatge sostenible

Les obres s’han fet pensant també amb criteris de sostenibilitat ambiental. És per això que s’han fet aïllaments tèrmics i s’ha incorporat un sistema d’aerotèrmia i plaques fotovoltaiques per poder subministrar part de l’energia de l’edifici.

Tot i que l’edifici compta amb quatre pisos, s’ha habilitat un cinquè pis a la planta baixa, que anteriorment era un local i s’ha adaptat per ser un habitatge accessible per a tothom, per si hi hagués famílies amb algun membre amb mobilitat reduïda. Amb tot, aquests pisos estan pensats per una persona sola o per una família amb pocs membres i es gestionaran des de la Borsa d’Habitatges de Lloguer de Reus.

AGENDA

1 d'Agost

25 de Juliol

RELACIONATS