Últimes notícies:

Els veïns de Mas Abelló denuncien destrosses ocasionades per rates

Els rosegadors s’han menjat part del cablejat elèctric, canonades i mobiliari dels seus habitatges. Un fet que ha provocat que alguns d’ells s’hagin quedat sense electricitat més d’un mes.

Fa mesos que els veïns de Mas Abelló conviuen amb uns nous visitants que no estan sent gens benvinguts: les rates. Tot i que aquesta problemàtica no és nova, i fa anys que s’arrossega, en els últims mesos ha anat a l’alça i cada vegada tenen més presència en les seves vides. Els carrers Mas de Bofarull, Mas de la Comtessa i Mas Beatona del barri reusenc són els principals afectats, tot i que la problemàtica afecta aquesta zona sud de la ciutat.

Els rosegadors entren a les cases a través de les canonades, i ho fan atrets pel menjar emmagatzemat, l’escalfor, les olors o la brossa generada i acaba destrossant les mateixes canonades, el cablejat elèctric o part del mobiliari d’aquests habitatges. Unes destrosses que estan costejant els mateixos veïns, perquè ni assegurances ni Ajuntament de Reus se’n volen fer càrrec.

No només hi ha rates

A aquesta plaga també se suma la forta presència de paneroles, que tot i que no ocasionen destrosses, sí que alteren la convivència del veïnat. Segons apunten des del barri, han contactat i han posat queixes al consistori reusenc en diverses ocasions. Tot i que els diuen que posaran remei i reforçaran el manteniment de les clavegueres, a la setmana següent hi tornen a ser.

L’Ajuntament hi diu la seva

Per la seva banda, en ser preguntats per aquesta qüestió, fonts del consistori apunten que l’Ajuntament compta amb un pla preventiu i de vigilància pel control de plagues on es destinen al voltant de cent mil euros l’any, però a hores d’ara s’està licitant un nou contracte que duplica el pressupost amb l’objectiu d’aplicar més tractaments i incrementar el control de les plagues.

FOTOGRAFIA: Cedida. Imatge d’una canonada rosegada i malmesa.

AGENDA

RELACIONATS