Últimes notícies:

La bandera LGTBI+ ja llueix al balcó de l’Ajuntament de Reus

per: Redacció

La presidenta d’H2O, Berta Mascaró, ha estat l’encarregada de llegir el manifest del Dia de l’Orgull LGTBI+.

Com cada 28 de juny, avui es reivindica el Dia de l’Orgull LGTBI+ a tot el món. És per això que la bandera de l’Arc de Sant Martí penja del balcó de l’Ajuntament de Reus des d’aquest dijous a la tarda. De fet, es tracta del primer cop que el consistori ha penjat el domàs en aquest dia de celebració.

Berta Mascaró Triedo, presidenta d’H20, ha estat l’encarregada de llegir el manifest oficial del 28 de juny 2024 de la Generalitat de Catalunya. Un discurs que, entre altres, demana a la ciutadania que treballi per tal que “el país sigui un model a seguir de llibertat i esperança per a totes les persones del col·lectiu LGTBI+ de tot el món”.

Dia de l’Orgull LGTBI+

El Dia de l’Orgull LGTBI+ és el 28 de juny i és el principal dia de reivindicació i visibilització del col·lectiu LGTBI+, amb actes, manifestacions i desfilades arreu del món. A Catalunya la primera manifestació per l’alliberament LGTBI+ va tenir lloc el 26 de juny del 1977. Va ser organitzada pel Front d’Alliberament Gai de Catalunya i s’hi van sumar diverses organitzacions feministes, veïnals, sindicats i partits polítics. La manifestació va ser dissolta per la policia. En aquell moment les pràctiques homosexuals i el transvestisme estaven perseguits legalment.

Es va triar aquesta data perquè la rebel·lió de Stonewall va començar el 28 de juny de l’any 1969 a Nova York i aquest fet es considera l’inici del moviment per l’alliberament LGTBI+.

Fil de notícies

AGENDA

1 d'Agost

25 de Juliol

RELACIONATS